A3 Haber

Putin ‘ücretli tatil’ süresini 30 Nisan’a kadar uzatma kararı aldı

Putin ‘ücretli tatil’ süresini 30 Nisan’a kadar uzatma kararı aldı

Putin ‘ücretli tatil’ süresini 30 Nisan’a kadar uzatma kararı aldı
Nisan 02
17:29 2020

Koronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında hazırlanan ilk önlem paketini 25 Mart’ta açıklayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ücretli tatil süresini 30 Nisan’a kadar uzatma kararı aldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, pandeminin Rusya’daki etkileri ve alınan ek önlemler hakkında bir kez daha ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi. Konuşmasının başında daha önce ilan edilen ücretli tatil haftasının sonuna yaklaştıklarını belirten Putin, pandemiyle mücadelede üzerine düşen kişisel sorumluluklarını yerine getiren herkese teşekkür etti.

Putin, ücretli tatil süresinin ay sonuna, yani 30 Nisan’a kadar uzatıldığını belirtti. Rusya’nın yaşlıları korumayı ve kreşlerde salgının önlenmesini başardığını kaydeden Putin, Moskova’da koronavirüs salgınıyla ilgili durumu tersine çevirmeyi henüz başaramadıklarının altını çizdi. Putin, koronavirüs ile mücadele olumlu sonuçlar elde edilmesi halinde 30 Nisan’a kadar uzatılan ‘ücretli tatil’ süresini kısaltma yoluna gidebileceğini ifade etti. Putin, “Rusya da dahil olmak üzere dünyada salgının zirve noktası henüz geçilmedi. Bu nedenle, tatil süresini ay sonuna, yani 30 Nisan’a kadar uzatma kararı aldım. Bu sürede içinde çalışanları maaşları ödenmeye devam edecek” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER