A3 Haber

Vatandaş soruyor: Kapalı dükkanımın, kullanmadığım evin faturalarını mı ödeyeceğim?

Vatandaş soruyor: Kapalı dükkanımın, kullanmadığım evin faturalarını mı ödeyeceğim?

Vatandaş soruyor: Kapalı dükkanımın, kullanmadığım evin faturalarını mı ödeyeceğim?
Nisan 03
12:40 2020

Koronavirüs salgınında ekonomik olarak zor günler geçiren yurttaşlar iktidardan faturaların ertelenmesini beklerken, EPDK elektrik ve su sayaç okuma işlemi yapılmayacağını son iki  yılın ortalamasına göre faturalandırma yapacağını açıkladı. Oysa öğrenci evleri boşaldı, bazı aileler evlerinden ayrılıp akrabalarının yanına taşındı, dükkanlar kapandı… Bu durumda vatandaşlar, EPDK’nin bu kararına “Kapalı dükkanımın kullanmadığım elektrik ve su faturasını mı ödeyeceğim” sözleriyle tepki gösterdi.  

A3Haber Merkezi | Koronavirüsün ekonomik etkilerine karşı alınan tedbirler kapsamında Türkiye’de elektrik ve doğalgaz faturalarında yeni bir uygulamaya geçildi. Yeni düzenlemeyle birlikte, aylık düzenli fatura okuması yerine son iki yıllık ortalama tüketim değerleri alınacak. Bu veriler çerçevesinde fatura oluşturulacak.  Salgının ardından gerçek tüketimler ölçülmesine karar verildi.

Vatandaş öfkeli: Kapalı dükkanın, kullanılmayan evin faturalarını mı ödeyeceğiz!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) yapılan bu açıklama yurttaşların tepkisine neden oldu.

Yurttaşlar, yetkililere elektrik ve doğalgaz faturalarının salgın nedeniyle ertelenmesi için çağrıda bulunmuştu. Ancak faturaların ertelenmesi bir yana dükkanını salgın nedeniyle kapatan birçok esnaf hiç kullanmadığı elektrik ve suyun faturasını misliyle ödemek zorunda kalacak.

Koronavirüs nedeniyle ekonomik olarak zor günlerden geçen işletmelerin yanı sıra YÖK’ün aldığı karar sonrası memleketlerine dönen ve uzaktan eğitime başlayan öğrenciler de karara tepki gösterdi. Birçok öğrenci memlekette olmasına rağmen hiç kullanmadığı elektrik ve su faturasını ödeyecek.

İşte, yurttaşlar alınan bu karara sosyal medyadan gösterdiği tepkiler;

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER