A3 Haber

Sağlık emekçilerinin virüsle mücadelesi: İspanya’da 12 bin 298 sağlıkçının testi pozitif çıktı

Sağlık emekçilerinin virüsle mücadelesi: İspanya’da 12 bin 298 sağlıkçının testi pozitif çıktı

Sağlık emekçilerinin virüsle mücadelesi: İspanya’da 12 bin 298 sağlıkçının testi pozitif çıktı
Nisan 04
22:30 2020

İtalya’dan sonra koronavirüs salgınında en çok can kaybının yaşandığı ülke olan İspanya’da salgınla mücadele eden sağlık emekçilerine de virüs bulaşmaya devam ediyor. İspanya Acil Sağlık Komitesi yetkililerinden Maria Jose Sierra, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada,12 bin 298 sağlık çalışanının testinin pozitif çıktığını söyledi.

Reuters’da yer alan habere göre; İspanya koronavirüsün sağlık çalışanları arasında yayılma hızının da en fazla olduğu ülkelerin başında geliyor. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan İspanya Acil Sağlık Komitesi yetkilisi Sierra, ülkede Sağlık Bakanlığı’na bağlı acil durum başkanı Fernando Simon’un da koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Fernando Simon, İspanya’da ilk vakanın görülmesinin ardından ülkenin en fazla birkaç vaka sonrasında bu virüsü atlatacağı yönünde bir açıklama yapmıştı.

Karantina önlemlerin ardından günlük vaka sayısında düşüş kaydedildiğini ifade eden Sierra, 25 Mart’tan önce günlük vaka sayısında yaklaşık yüzde 20 oranında artış yaşandığını ancak bu oranın son beş günde yüzde 12’ye düştüğünü ifade etti.

Sağlık çalışanları toplam vaka saıyısının yüzde 14’ünü oluşturuyor

Koronavirüse yakalanan sağlık çalışanlarının sayısı ülkedeki toplam vaka sayısının yaklaşık yüzde 14’üne denk geliyor.

İspanya’da sağlık sistemi İtalya’da olduğu gibi bölgesel düzeyde yürütülüyor. Ülkede sağlık çalışanlarını temsil eden sendikalar sürecin başından itibaren kötü yönetildiğini söylüyor. Madrid Cerrah ve Doktorlar sendikası AMYTS sekreter yardımcısı Angela Hernandez, Şubat ayında çoktan virüsün yayıldığına dair işaretler olduğunu ancak dikkate alınmadığını söyledi.

Reuters’a konuşan sağlık çalışanları, şubat ayı içerisinde bölgesel düzeyde Madrid sağlık yetkilisinden koronavirüs hastalarına hazırlanmak ve kişisel koruyucu ekipmanların kullanılmasıyla ilgili ekstra eğitim istediklerini ancak Mart ayının ilk haftasına kadar söz konusu eğitimin başlamadığını söylediler.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER