A3 Haber

YÖK seviye tespit sınavlarını erteledi

YÖK seviye tespit sınavlarını erteledi

YÖK seviye tespit sınavlarını erteledi
Nisan 06
20:40 2020

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Seviye Tespit Sınavı ve Muadil sınavların, koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında ertelenmesine karar verildiğini bildirdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversitelerde yapılacak olan Seviye Tespit Sınavı ve Muadil sınavların, koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelenmesine karar verdi.

YÖK’ten yapılan açıklamaya göre, Yükseköğretim Genel Kurulunun 26 Mart’taki toplantısında, koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında üniversitelerce nisan, mayıs ve haziran aylarında yapılacak STS ve muadil sınavlar ele alındı.

Tarihi YÖK belirleyecek

Sınavların, YÖK tarafından belirlenecek tarihlerde yapılmak üzere ertelenmesine karar verildiği ve daha sonra bilgilendirme yapılacağı bildirildi.

YÖK’ten yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

“YÖK’ün 26 Mart 2020 tarihli toplantısında; Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve ​Denklik Yönetmeliği kapsamında, Üniversitelerce Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yapılacak Seviye Tespit Sınavı ve Muadil Sınavların (İlmi Hüviyet Tespiti ve Yapılandırılmış Klinik Sınav) koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında daha sonra Kurulumuzca belirlenecek tarihlerde yapılmak üzere ertelenmesine karar verilmiştir. Kurulumuzca ileriki tarihlerde web sayfamız üzerinden bilgilendirme yapılacaktır.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER