A3 Haber

Arınç’tan Erdoğan’a infaz düzenlemesi çağrısı: Reis Bey’den merhameti dinlemek ne güzel

Arınç’tan Erdoğan’a infaz düzenlemesi çağrısı: Reis Bey’den merhameti dinlemek ne güzel

Arınç’tan Erdoğan’a infaz düzenlemesi çağrısı: Reis Bey’den merhameti dinlemek ne güzel
Nisan 07
11:03 2020

Bülent Arınç, infaz düzenlemesi görüşmeleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Twitter’dan yaptığı paylaşımla çağrıda bulundu: “Reis Bey’den merhameti dinlemek ne güzel.”

A3 Haber Merkezi- Türkiye kamuoyunun bir süredir tepkisini çeken ve gündeminde olan infaz düzenlemesi değişikliği bugün TBMM’de görüşülecek.

İnfaz yasası düzenlemesi öncesi Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslendi. Arınç, Twitter’dan, Necip Fazıl Kısakürek’in “Reis Bey” adlı tiyatro oyunundan uyarlanmış filmden bir sahne paylaşarak, “TBMM’de infaz yasasının görüşüldüğü bu günlerde rahmetli üstadın dev eseri Reis Bey’den merhameti dinlemek ne güzel” diye yazdı.

Arınç’ın twetleri AKP’yi karıştırdı

Arınç, başka bir paylaşımında ise Prof. Dr. Faruk Erem’in “Bir Ceza Avukatının Anıları” kitabından alıntıladığı “Suçluyu kazıyınız altından insan çıkar. Amaç suçludaki insanı değil; insandaki suçluyu yok etmektir! Bana öyle geliyor ki adalet yanıldığını anlayınca geri veremeyeceğini baştan almamalıdır” sözlerini paylaştı.

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner ise Arınç’a sert tepki gösterdi. Metiner de Twitter hesabından, “Reis ne demişti: Acırsanız acınacak hale düşersiniz! Aynı merkezin adamları merhamet sömürüsü yaparak içerdeki FETÖ’cüleri kurtarmak için sahnedeler yine! Gün, 15 Temmuz ruhunu kuşanarak topyekun ses yükseltme günüdür. Kripto unsurları deşifre etme günüdür. Haydi Bismillah!” paylaşımında bulundu.

Metiner’in paylaşımına başta Melih Gökçek olmak üzere bazı AKP’liler destek verdi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER