A3 Haber

Maden şirketi koronavirüs dinlemedi ağaç kesti: Tepki gösterilince köy karantinaya alındı

Maden şirketi koronavirüs dinlemedi ağaç kesti: Tepki gösterilince köy karantinaya alındı

Maden şirketi koronavirüs dinlemedi ağaç kesti: Tepki gösterilince köy karantinaya alındı
Nisan 07
10:23 2020

Bursa’da bir köy koronavirüsten değil maden protestosu yüzünden karantinaya alındı. Bursa’nın Kirazlıyayla Köyü’ne giriş çıkışlar, köylülerin maden şirketinin saha genişletmek için ağaç kesmesine tepki göstermesi sonrasında yasaklandı.

A3 Haber Merkezi- Yeni tip koronavirüs Covid-19 salgını sebebiyle insanlara evde kal çağrıları yapılırken Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla Köyü’nde maden şirketinin saha geliştirmek için köydeki ağaçları kesmesi, köylüler tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

2013’ten itibaren bölgede kurşun, bakır ve çinko ocağı işleten Meyra Madencilik’in ağaç kesimlerini durdurmak üzere alana giden köylülere jandarma müdahale etti.

“Yasak koronavirüs yüzünden değil”

Yeşil Gazete’nin haberine göre köylülerin protestosunun artması üzerine polis, destek için gitmek isteyen eylemcilerin yolunu kesti. Burada polis barikatı önüne açıklama yapan bir eylemci ise tepkilerini şu sözlerle dile getirdi: “Burada bir yasak var, köylere gitme yasağı. Bu yasak koronavirüs hastalığı yüzünden olan bir yasak değil. Bu yasak iktidarın yağma ve talan politikasının devamı olarak madencilere sağladığı olanaklar yüzünden kaynaklanan bir yasak. Gördüğünüz emniyet görevlileri madenciler işlerini rahat yapsınlar diye, ağaçları talan etsinler diye, tarım alanlarını yok etsinler diye, köylülerin yaşam alanlarını yok etsinler diye burada bekliyor. Bugün burada Meyra denilen bir şirketin orada çinko, bakır çıkaracağım, zengin olacağım diye yağma ve talan ettiği ağaçlarımızın, topraklarımızın ve köylülerimizin koruması için gittiğimiz yerde bizim yolumuz kesiliyor. Halkın yolu kesiliyor. Halka ‘madenciler istediğini yapar’ deniliyor.”

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER