A3 Haber

Bill Gates’ten karamsar öngörü: Hayatın normale dönmesi 2021 Sonbaharı’nı bulur

Bill Gates’ten karamsar öngörü: Hayatın normale dönmesi 2021 Sonbaharı’nı bulur

Bill Gates’ten karamsar öngörü: Hayatın normale dönmesi 2021 Sonbaharı’nı bulur
Nisan 09
12:11 2020

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, koronavirüs salgını sebebiyle hayatın normale dönmesinin 2021 Sonbaharı’nı bulacağını öngördü.

Henüz koronavirüs salgını ortaya çıkmadan önce pandemi tehdidinin ciddiye alınıp hazırlık yapılması çağrısı yapan ve bu yöndeki çalışmalara destek sağlayan Microsoft’un kurucusu Bill Gates, hayatın normale dönmesinin 2021 Sonbaharı’nı bulacağını öngördü.

“Aşının geliştirilmesi en az bir yıl sürer”

Amerika’da PBS televizyonuna açıklamalarda bulunan Gates, koronavirüs aşısının geliştirilip kullanıma sunulmasının en az bir yıl süreceğini belirterek aşı bulunmadan hayatın normale dönemeyeceğini; özellikle çok sayıda insanın katılımıyla yapılan etkinliklerin gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını savundu.

Çin üzerinden örnek verdi

Koronavirüs sonrasında hayatın nasıl olacağını anlamak için Çin’in iyi bir örnek olduğunu dile getiren Gates, “Çin’de insanlar işe geri dönmeye başladı ama maske takmak zorundalar. Sokaktaki insanların vücut sıcaklığı sürekli kontrol ediliyor. Büyük spor etkinlikleri yapmıyorlar” dedi.

“Çocukların virüsü ne kadar yaydığı önümüzdeki dönemde anlaşılacak”

Hayata dönüşün yaş gruplarına göre kademelendirilebileceğini belirten Bill Gates, “Çocukların hastalığı ne kadar yaydığı önümüzdeki dönemde daha net anlaşılacak. Eğer risk yüksek değilse çocuklar sınıf ortamında ders yapmaya daha önce başlayabilir” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER