A3 Haber

Google, koronavirüs günlerinin popüler video konferans uygulaması Zoom’u yasakladı

Google, koronavirüs günlerinin popüler video konferans uygulaması Zoom’u yasakladı

Google, koronavirüs günlerinin popüler video konferans uygulaması Zoom’u yasakladı
Nisan 09
12:40 2020

Koronavirüs salgını sebebiyle evlerine kapanan vatandaşlar, bu süreçte video konferans programlarına yöneldi. Dönemin en popüler yazılımlarından olan Zoom uygulamasına ise Google’dan yasak geldi. Şirket, güvenlik sebebiyle çalışanlarının Zoom video konferans yazılımını kullanmasını yasakladı.

Dünyaca ünlü arama motoru Google, koronavirüs nedeniyle bu dönemde insanlar tarafından sıklıkla kullanılan bir uygulamaya yasak getirdi. Zoom video konferans yazılımını çalışanlarının dizüstü bilgisayarlarında kullanmasını yasaklayan Google, kararın gerekçesini ise güvenlik sebepleri olarak açıkladı.

”Güvenlik standartlarımızı karşılamıyor”

Google çalışanları son dönemde büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşan Zoom uygulamasını kullanamayacak. Çalışanlarının dizüstü bilgisayarlarında Zoom video konferans yazılımını kullanmasını yasaklayan şirketin bu kararı almasının ardında,gizlilik ve güvenlik endişeleri bulunduğu iddia edildi. Google sözcüsü Jose Castaneda ise Reuters’a yaptığı açıklamada, “Yakın zamanda, güvenlik ekibimiz Zoom Desktop Client kullanan çalışanlara, güvenlik standartlarımızı karşılamadığından artık kurumsal bilgisayarlarda çalışmayacağını bildirdi” dedi.

Zoom, güvenlik açığını kabul etti

Zoom uygulaması şu anda öğretmenler ve şirketler tarafından kullanılan en popüler video konferans uygulaması arasında yer alırken; geçtiğimiz günlerde güvenlik açığı nedeniyle görüşmelerin ve ses kayıtlarının başkaları tarafından ele geçirilebildiği ortaya çıktı. Zoom CEO’su Eric Yuan, uygulamanın güvenlik konusunda açıklarının olduğunu kabul ettiklerini ve raporlanan her güvenlik açığının düzeltilmesi için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER