Site icon A3 Haber

Prof. Tayfun Uzbay’dan Oda TV’ye yanıt: Yalan haberle gazetecilik kaç ayıba neden olur?

ezberbozan beyin, tayfun uzbay, cumhur taþ

GATA Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanlığı yaparken, Fethullah Gülen cemaatinin kumpasıyla sözde “askeri casusluk davası” kapsamında tutuklanan ve bir süre cezaevinde kaldıktan sonra beraat eden Prof. Tayfun Uzbay, Oda TV’de kendi adının geçtiği bir habere sert tepki gösterdi. Uzbay, sosyal medya hesabında “Yalan haberle gazetecilik kaç ayıba neden olur” başlıklı bir paylaşımda bulundu.

A3 Haber Merkezi | GATA’da görev yaptığı sırada şizofreninin tedavisi konusunda çalışmalarıyla tanınan, Fethullah Gülen cemaatinin kumpası sonucu “askeri casusluk davası” kapsamından tutuklanıp bir süre cezaevinde tutulan ve ardından beraat eden Prof. Tayfun Uzbay, Haber Türk TV’de bir canlı yayına katılarak koronavirüs konusunda görüşlerini açıkladı.

Soner Yalçın’ın imtiyaz sahibi olduğu Oda TV’de, 7 Nisan 2020 tarihinde bir haberde, Tayfun Uzbay’ın da adı anılarak, “Profesör kimliği kaç ayıbın üstünü kapatır” başlıklı bir haber yayımlandı. Oda TV’deki haberde şu ifadelere yer verildi:

Soner Yalçın “Kara Kutu” kitabını çıkardıktan sonra, “harika bir eser, bende de başta şizofreni olmak üzere çok bilgi var, Soner Bey ile yan yana gelip kitap yazalım” diye Barış Pehlivan ile haber gönderen; ama beklediği yanıtı alamayan Prof. Tayfun Uzbay da ilgili programda fırsat bulup Soner Yalçın ve “Kara Kutu” hakkında ağır sözler sarf etti. Görünen “Profesör” kimliği çok ayıbın üzerini kapatıveriyor…

Prof. Uzbay’dan sert tepki

Bunun üzerine Prof. Tayfun Uzbay, kişisel sosyal medya hesabında Oda TV’deki bu cümlelere sert tepki gösterdi.

“Yalan haberle gazetecilik kaç ayıba neden olur” başlıklı bir not yayımlayan Prof. Uzbay, şunları kaydetti:

Exit mobile version