A3 Haber

‘Yaşar Kemal Efsanesi’ belgeseli yarın online yayınlanacak

‘Yaşar Kemal Efsanesi’ belgeseli yarın online yayınlanacak

‘Yaşar Kemal Efsanesi’ belgeseli yarın online yayınlanacak
Nisan 09
14:23 2020

28 Şubat 2015’te hayata veda eden edebiyatın çınarı Yaşar Kemal’in hayatını anlatan “Yaşar Kemal Efsanesi” belgeseli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı tarafından yarın online olarak yayınlanacak.

A3 Haber Merkezi- İBB Kültür Daire Başkanlığı, koronavirüs Covid-19 salgını nedeniyle, “Sen Evde Kal Biz Sana Geliriz” sloganıyla, kültür ve sanat etkinliklerini online olarak sanatseverlerle buluşturmayı sürdürüyor.

İBB Kültür Daire Başkanlığı, yarın akşam “Yaşar Kemal Efsanesi” belgeselini izleyiciye sunacak. Aydın Orak’ın yönettiği belgesel saat 22.30’da YouTube’da İBB Kültür Sanat kanalından izlenebilecek.

Yaşar Kemal’in hayatının dönüm noktalarına ışık tutuluyor

Belgeselde Yaşar Kemal’in doğumundan ölümüne tüm hayatı, kendi ağzından ve hayatına yakın tanıklık etmiş dostlarının anlatımlarıyla aktarılıyor. Usta yazarın daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış arşiv görüntülerinden, yüzlerce saatlik kaynaklardan derlenmiş ses kayıtlarından ve binlerce sayfalık dokümandan yararlanılan belgeselde Kemal’in hayatının dönüm noktalarına da ışık tutuluyor.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER