A3 Haber

Darülaceze’nin 380 çalışanı evlerine gitmeyecek

Darülaceze’nin 380 çalışanı evlerine gitmeyecek

Darülaceze’nin 380 çalışanı evlerine gitmeyecek
Nisan 10
13:15 2020

Koronavirüs testi negatif çıkan İBB Darülaceze’nin 380 çalışanı, yaş almış misafirlerini riske sokmamak için 15 gün boyunca eve gitmeyecek ve kurumdan da dışarı çıkmayıp hizmete devam edecek.

Koronavirüs salgınına karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Darülaceze Müdürlüğü’nün 380  çalışanı 15 gün boyunca kurumdan çıkmayacak ve evlerine gitmeyecek.  Darülaceze Müdürü Oktay Özten, yaş almış misafirlerinin yakınları dahil, tüm ziyaretlerin iptal edildiğini belirterek, “Organizasyonlar, staj ve gönüllü çalışanlarının etkinliklerinin de durdurduk. Kurumdaki tüm yaşam alanları dezenfekte edildi. Gerek afişlerle, gerekse kurum doktorları tarafından çalışan ve yaşamını sürdüren sakinlerimiz, virüse karşı bilgilendirilerek bilinçlendirildi. Personellerin tüm koruyucu sağlık donanımları da ilk andan itibaren temin edildi” diye konuştu.

380 çalışana test uygulandı

Covid-19 salgınına karşı ikinci eylem planlarını devreye soktuklarını ifade eden Özten, şunları kayetti:

“Hasta bakım, temizlik, sağlık çalışanları, gruplara ayrılarak on beş günlük periyotlarla kurumda hizmet verecek çalışma sistemine geçirildi. Bu kapsamda her grup Covid-19 testi uygulanarak çalışmaya dâhil edildi. İlk olarak, 380 kişilik çalışan grubu bu testten geçirilerek on beş günlük yatılı mesailerine başladılar. Ayrıca, sakinleri virüsün etkilerinden korumak ve sosyal kalmalarına katkı sağlamak amacıyla, yemeklerin tamamen kurum içerisinde pişiriliyor. Sağlık taleplerinin 7 gün 24 saat Darülaceze doktorları tarafından karşılanıyor. Sosyal ve psikolojik destek gibi birçok talepleri de aynı şekilde karşılıyoruz.” (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER