A3 Haber

İzleniyoruz: Çalışmak zorunda olan işçilere ‘İzolasyon bölgenizden ayrıldınız’ uyarısı!

İzleniyoruz: Çalışmak zorunda olan işçilere ‘İzolasyon bölgenizden ayrıldınız’ uyarısı!

İzleniyoruz: Çalışmak zorunda olan işçilere ‘İzolasyon bölgenizden ayrıldınız’ uyarısı!
Nisan 10
11:47 2020

Sağlık Bakanlığı’nın Pandemi İzolasyon Takip Projesi uygulamaya sokuldu. Proje pozitif vakalar ve yakınlarını uyarı amacıyla tasarlansa da dün ve bugün çalışmak zorunda olan işçilere “İzolasyon bölgenizin dışına çıktığınız tespit edildi” mesajı yollanmaya başladı.

A3 Haber Merkezi- Sağlık Bakanlığı’nın Pandemi İzolasyon Takip Projesi hayata geçirildi. Proje, “Pozitif vakaların hem kendilerinin hem yakınlarının hem de bütün bir toplumun sağlığı için gerekli olan izolasyon kuralına uyup uymadıklarının takip edilmesi planlanıyor” sözleriyle tanıtılsa da çalışmak zorunda olan işçilere “İzolasyon bölgenizin dışına çıktığınız tespit edildi. Herkesin iyiliği için lütfen evinizde kalmaya devam edin” yazılı mesajlar yollanmaya başladı.

Pandemi İzolasyon Takip Projesi ile Covid-19 riski nedeniyle evde izolasyon altında bulunması gereken kişiler evlerini terk ettiği takdirde telefonlarına uyarı mesajı geleceği belirtilerek şöyle tanıtılmıştı; “Otomatik çağrı teknolojisi aracılığıyla bu kişilerle anında iletişime geçilecek ve kendilerinden izolasyon altında bulunmaları gereken yere dönmeleri istenecek. Uyarıya riayet etmeyen ve ihlale devam edenlerin durumu ilgili emniyet birimleriyle paylaşılacak, gerekli idari önlem ve yaptırım uygulanması sağlanacak. Yol kontrolü yapan emniyet ekipleri, kişinin bilgilerini sorgulayarak izolasyon ihlali yapıp yapmadığını öğrenebilecek.

İzmir ve İstanbul’da işçilere uyarı mesajı

İzmir’de Güzelyalı’da oturan ve Çiğli’deki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir fabrikada çalışan işçiye sabah işbaşı yaptıktan kısa süre sonra Sağlık Bakanlığı’ndan “İzolasyon bölgenizin dışına çıktığınız tespit edildi. Herkesin iyiliği için lütfen evinizde kalmaya devam edin” yazılı mesaj yollandı.

İstanbul Beylikdüzü’de bir tekstil firmasında çalışan ve sabah işe gitmek için aynı ilçedeki evinden çıkan bir kadın işçiye Sağlık Bakanlığı’ndan “İzolasyon bölgenizin dışına çıktığınız tespit edildi. Herkesin iyiliği için lütfen evinizde kalmaya devam edin” mesajı geldi. Evrensel’in haberine göre tekstil işçisi Dilek Ş., telefonuna dün saat 14.27 sularında gelen mesaj üzerine kendi iletişim bilgilerinin koronavirüs testi pozitif çıkan bir hastanın bilgileriyle karışmış olabileceğine düşündü.

‘Sağlık Bakanlığı deneme yapıyordur’

Tekstil işçisi Ş., Esenyurt Aile Sağlığı Merkezini aradı. Durumu anlattığında “Sizden önce de arayanlar oldu, bizim böyle bir bilgimiz yok. Polisi arayıp bilgi alın” denilmesi üzerine 155’i arayan Dilek Ş., yaşadıklarını şöyle aktardı: “Telefona çıkan polis önce şaşırdı, sonra beni başka bir polise aktardı. Polis bana ‘Hasta mısınız? Test yaptırmış mıydınız? Çevrenizde pozitif vaka var mı?’ diye sordu. Ben de ona son bir aydır herhangi bir nedenle bir sağlık kuruluşuna başvurmadığımı, yakın çevremde bir hasta olmadığını, ama apartmanda ya da yaşadığım yerde bir hasta varsa da bilgi sahibi olmadığımı söyledim. ‘Sağlık Bakanlığı deneme yapıyordur’ yanıtı aldım.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER