A3 Haber

AKP’nin koronavirüs salgınını yönetme şekli: Uzun market kuyruklarında tekme tokat kavga

AKP’nin koronavirüs salgınını yönetme şekli: Uzun market kuyruklarında tekme tokat kavga

AKP’nin koronavirüs salgınını yönetme şekli: Uzun market kuyruklarında tekme tokat kavga
Nisan 11
00:38 2020

İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında 31 ilde iki gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan etmesinin ardından yurttaşlar marketlere akın etti. Kararın iki saat kala açıklanması nedeniyle hükümete tepki gösteren vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken sosyal mesafe kuralını çiğnediler. 31 ilin neredeyse tamamında marketlere koşan vatandaşlar alışveriş yapabilmek için birbirleriyle tekme tokat kavga ettiler.

A3 Haber Merkezi | AKP hükümetinin koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı eliyle yayınladığı sokağa çıkma yasağı kararının ardından Türkiye’nin çeşitli yerlerinden kavga görüntüleri gelmeye başladı.

İçişleri Bakanlığı’nın 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta saat 21:45’te sokağa çıkma yasağı ilan edileceğini kararının ardından vatandaşlar marketlere ve fırınlara akın etti.

Bir aydır “sosyal mesafe” çağrısı yaptılar, yarım saatte yok ettiler

Türkiye’nin çeşitli illerinde alışveriş yapmak için marketlere giden yurttaşların kavga görüntüleri sosyal medyaya düşmeye başladı. Vatandaşlar yasağa iki saat kala kararın açıklanmasına tepki gösterirken sosyal mesafe kuralı diye bir kuralın kalmadığını belirttiler.

Adana – Hatay

Kararın ardından her iki kentin merkezinde ve mahallelerde yaya ve araç yoğunluğu görüldü. Sokağa çıkan vatandaşlar fırın, manav ve bakkalların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Polis ekipleri ise hafta sonu fırın ve eczanelerin açık olacağını megafonla anons etti. Hatay’da bir manavın önünde kuyruk oluşturan vatandaşlara polis ekipleri sosyal mesafeyi korumaları uyarısında bulundu.

İstanbul

İstanbul’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında, saat 24.00 itibarıyla başlayacak sokağa çıkma yasağı öncesi alışveriş yapmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. İçişleri Bakanlığınca il sınırları içinde iki günlük sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından İstanbul’da yoğunluk yaşanıyor. Vatandaşlar, market, büfe, fırın, benzin istasyonu gibi alışveriş yapılabilecek yerlerin önünde sosyal mesafe kuralına uyarak uzun kuyruklar oluşturdu. Bu arada, ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkan vatandaşlar, trafik yoğunluğunun artmasına da sebep oldu.

Kayseri

Kararın ardından sokağa çıkan vatandaşlar fırın, market ve bakkalların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Polis ekipleri vatandaşlara sosyal mesafe kuralına uyması yönünde anonslar yaptı. Yoğunluk nedeniyle kapalı olan iş yerleri tekrar açılırken bazı vatandaşlar da petrol istasyonları ve bankamatiklerde sıra oluşturdu.

Konya

Sokağa çıkma yasağını duyan vatandaşlar, ihtiyaçlarını karşılamak için saat 24.00’e kadar açık olan market, bakkal, eczane ve benzin istasyonlarına akın etti. Bazı insanlar 24.00’ten önce işlerini halledebilmek için araçlarıyla bazıları da bisikletleriyle sokağa çıktı. Marketlerin önünde uzun araç kuyrukları oluşurken, içeridekilerin zaman zaman sosyal mesafe kurallarına uymadıkları görüldü.

Mersin

Kararın ardından kent merkezi ve merkez Yenişehir ile Mezitli ilçelerinde yoğunluk gözlendi. Sokağa çıkan vatandaşlar fırın, manav ve bakkalarda alışveriş yaptı. Bu sırada alışveriş yapılan yerlerde uzun kuyruklar oluştu.

Trabzon – Ordu

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Boztepe ve Çukurçayır mahallelerinde yaşayanlar, alınan kararın ardından marketler ve fırınlarda ihtiyaçlarını gidermeye çalıştı. Kısa sürede çok sayıda kişinin bir araya geldiği marketlerde, uzun kuyruklar oluştuğu, araç yoğunluğunun da çoğaldığı görüldü.

Şanlıurfa

Şanlıurfa’da fırın ve marketlere gidenler, iki gün yetecek kadar ekmek ve ihtiyaç duydukları malzemeleri aldı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER