A3 Haber

Hristiyan, Katolik ve Ermenilerin Paskalya Yortusu kutlandı

Hristiyan, Katolik ve Ermenilerin Paskalya Yortusu kutlandı

Hristiyan, Katolik ve Ermenilerin Paskalya Yortusu kutlandı
Nisan 12
12:59 2020

Hristiyanlar için İsa Mesih’in Dirilişini sembolize eden, Süryanice’de NUHOMO olarak bilinen Paskalya Yortusu (Bayramı) kutlandı. Siyasiler de yayımladıkları mesajlarla Hristiyan, Katolik ve Ermenilerin Paskalya Bayramı’nı kutladı.

A3 Haber Merkezi- Hristiyan, Katolik ve Ermeni toplumunun Paskalya Yortusu (Bayramı) kutlandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu yayımladıkları mesajlarla Paskalya Yortusu’nu kutladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan mesaj paylaşarak, “Ermeni vatandaşlarımızın Paskalya Yortusunu en içten dileklerimle kutlarım. Kuşkusuz asıl bayram, elbirliğiyle aşacağımız bu zor günlerin ardından gelecek. Şınorhavor Surp Zadig!” dedi.

HDP’li Tuma Çelik’ten paskalya mesajı

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik de sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Paskalya Yortusu’nu kutladı. Çelik’in yayınladığı mesaj şöyle, “Hristiyanlar için İsa Mesih’in Dirilişini sembolize eden, Süryanice’de NUHOMO olarak bilinen Paskalya Bayramı; yeni takvimi kullanan Kiliseler tarafından 12 Nisan, eski takvimi kullanan kiliseler tarafından ise 19 Nisan’da kutlanır. Bugün, Hristiyan dünyası zor şartlar altında Paskalya’yı kutluyor. Türkiye’de çok sayıda Hristiyan yurttaşımız hastanelerde ve salgına karşı mücadele verirken hayatını kaybeden birçok Hristiyan var. Yıllardır bu coğrafyada eşit birer yurttaş olabilmek için mücadele edildi. Kendi dinimiz başta olmak üzere temel hak ve hürriyetlerimize sahip olmak için mücadele verdik. Sık sık nefret ve ayrımcılık ile karşı karşıya kaldık. Başta mülkiyet hakkı, ibadet özgürlüğü olmak üzere Yaşam hakkı ve özgürlüğümüz her dönem ihlal edildi. Eşit yurttaşlığın sağlanabildiği, herkesin dilini konuştuğu ve dinini özgürce yaşayabildiği, özgür ve sağlıklı yarınlara kavuşmak dileğiyle Paskalya Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da sosyal medyadan yayımladığı mesajla Paksalya Yortusu’nu kutladı. Davutoğlu, “Hristiyan vatandaşlarımızın Paskalya Yortusu kutlu olsun. Paskalya Bayramı tüm insanlığa sağlık, mutluluk ve huzur getirsin” ifadelerini kullandı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER