A3 Haber

İstifadan istifade

İstifadan istifade

İstifadan istifade
Nisan 13
13:50 2020

Ekonomi durmuş, halk ev hapsine mahkum edilmiş, bilinmezliğin karanlığı geleceğin üzerine çöreklenmiş, insanlar can derdine düşmüşken; böylesine saçma sapan bir siyasi kaos, ancak Türkiye’de yaşanabilirdi zaten.
Cuma gecesi “iki saat kala” sokağa çıkma yasağı ilan edip, milleti sokağa döken irade; iki gün sonra ve yasağın kalkmasına iki saat kala, bu sefer istifa ilanı ile kimini yine sokağa dökmekle kalmadı, birinin dama çıkıp intihara kalkışmasına bile yol açtı.
İstifadan istifade yapılan muhabbetlere bakın.
Neymiş?
Damat bey müstakbel lider olarak hazırlanıyormuş. Arkasındaki Pelikan grubu, ona cephe alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü yemek istiyormuş. Vs. Vs.
Doğrudur, epeydir süren bir hikaye bu.

* * *

Diğer yanda, Abdülhamit Gül sıradan bakanlardan biri değil. Önemli ailevi bağlantıları var. Erbakan döneminin parlak isimlerinden olan, günümüzde ise devlet bürokrasisinin tepe noktalarından Kamu Denetçiliği Kurumu’nun başında oturan Şeref Malkoç’un damadı.
Süleyman Soylu’nun ise zamanında Erdoğan’a yönelik sövüp saymalarını unutturmayı başarıp, AKP tabanında lidere en yakın övgüler almaya hızla ulaşması kayda değer başarı. Ve tabii, derin ilişkilere sahip olması da, cabası.
Bunlara da tamam.
Peki ya sonuç?

* * *

Koronaya eş değer bir kâbustu yaşanan.
Aklın ziyan edildiği bir garabet haliydi.
Bacayı sarmış o devasa yangının, ölümcül salgının orta yerinde, bir süreliğine bile olsa istifa varyetesi ile mücadelenin sekteye uğratılması yetmezmiş gibi; yeni bir “kahramanlık hikayesi” yaratılmak istendi sanki.
Ne denebilir, “yiyenlere afiyet olsun” demekten başka.

Memleketimden korona manzaraları

Sağlık Bakanlığı, Cumartesi ve Pazar günlerinde toplam 68 bin kişiye test yapıldığını açıkladı.
İyi de, o iki gün sokağa çıkma yasağı vardı.
Haliyle merak ediliyor:
“Test yapacak bu kadar insanı nereden buldular?”

* * *

Sakarya’da yaşayan Serhat Can Salman’ın (@serhatcansalman) yüreğine ateş düşmüş.
Sağlık Bakanı’na sesleniyor:
“Üç gün önce vefat eden babamı, hastaneden doğal ölüm diye rapor vererek bize teslim ettiler. Cenazemizi normal şekilde yıkatıp defin işlemini yaptık. Bir gün sonra pozitif olduğu bilgisi bize bildirildi.
Şu an yerel gazetelerde babamın pozitif olduğuna dair haberler yapılıyor. Bize de karantina uygulanıp, test yapılması talebimiz ise kabul edilmedi. Bu işte bir art niyet olduğunu, sizin ve hizmetlerinizin sabote edildiğini düşünüyoruz.”
Şu ana kadar ne taleplerine yanıt var, ne de Bakan Koca’dan bir ses!

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER