A3 Haber

‘Koronavirüsle mücadele’ sürerken: Salda Gölü’nde inşaat çalışmaları başladı…

‘Koronavirüsle mücadele’ sürerken: Salda Gölü’nde inşaat çalışmaları başladı…

‘Koronavirüsle mücadele’ sürerken: Salda Gölü’nde inşaat çalışmaları başladı…
Nisan 13
23:28 2020

Dünya yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele ederken, Salda Gölü kıyısında inşaat çalışmaları başladı. CHP’li Mehmet Göker, doğallığına dokunmayacağız dedikleri Salda Gölü’nde iş makinaları ile katletmeye başladılar” dedi.

Dünya yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele ederken, Salda Gölü kıyısında inşaat çalışmaları başladı.

BirGün’ün haberine göre CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda koronavirüs salgını gerekçe gösterilerek ziyarete kapatılan Salda Gölü’ne kamyonlar ve iş makinelerinin girdiğini söyledi.

Twitter hesabından paylaşımlar yapan Göker, “Corona salgınını gerekçe göstererek ziyarete kapatılan, doğallığına dokunmayacağız dedikleri Salda Gölü’nde iş makinaları ile katletmeye başladılar” ifadelerini kullandı.

Salda Gölü nedir?

Burdur’un yaklaşık 64 kilometre batısında Yeşilova ilçe sınırlarında yer alan Salda Gölü, yerel halk tarafından ‘Saldivler’ olarak da adlandırılıyor.

Türkiye’nin en derin, en temiz, en berrak özelliklere sahip göllerinden olan Salda’nın deniz seviyesinden yüksekliği 1140 metre.

Yüz ölçümü 44 km² olan göl, yaz ve kış aylarında turizm hareketliğinin yoğun olduğu Antalya-Denizli Pamukkale tur güzergâhında bulunuyor.

Ormanlık tepelerle ve ovalarla çevrili tektonik bir göl olan Salda Gölü’nün derinliği bazı yerlerde 185 metreyi buluyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER