A3 Haber

Ölen bir insandan ilk defa bir başkasına koronavirüs bulaştı

Ölen bir insandan ilk defa bir başkasına koronavirüs bulaştı

Ölen bir insandan ilk defa bir başkasına koronavirüs bulaştı
Nisan 14
11:59 2020

Tayland’da koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren bir insandan bir başkasına virüs bulaştı. İlk kez belirlenen bu bilgi dünyada büyük yankı uyandırdı.

İlk olarak Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (Covid-19) nedeniyle dünya genelinde enfekte olan kişi sayısı 2 milyona yaklaştı. Salgın nedeniyle küresel can kaybı ise 120 bine yaklaştı.

Tayland’dan gelen bir haber ise ölen bir kişiden bir başkasına koronavirüs bulaşabildiğini ortaya çıkardı. BuzzFeed’de yer alan habere göre, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren bir insandan adli tıp uzmanına koronavirüs bulaştı.

Tayland’da yaşanan bu olay, ölü bir insandan kaynaklanan ilk koronavirüs vakası olarak kayıtlara geçti. Ebola, ölü bedenlerden bulaştığı bilinen virüslerden biriydi. COVID-19 olarak da bilinen yeni tip korona virüsün ölü bir bedende ne kadar süre aktif kaldığı ise tam olarak belirlenebilmiş değil.

Haberde görüşlerine yer verilen patoloji profesörü olan Angelique Corthals, sadece sağlık çalışanlarının değil, morg teknisyenlerinin ve cenazeler ile ilgilenen kişilerin de korunması gerektiğini belirtti.

Uzmanlar canlı ya da ölü farketmeksizin bir koronavirüs vakası ile temas eden herkesin virüsten korunmak adına koruyucu ekipman kullanması gerektiğinin altını çiziyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER