A3 Haber

‘Soylu ile Koca arasında tartışma yaşandı, Erdoğan ‘işine bak’ deyip konuyu kapatmak istedi’

‘Soylu ile Koca arasında tartışma yaşandı, Erdoğan ‘işine bak’ deyip konuyu kapatmak istedi’

‘Soylu ile Koca arasında tartışma yaşandı, Erdoğan ‘işine bak’ deyip konuyu kapatmak istedi’
Nisan 14
09:36 2020

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın arasında cumartesi günü ciddi bir tartışma yaşandığını öne sürdü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nın istifasını ve istifanın Erdoğan tarafından kabul edilmediği süreci değerlendirilen Hürriyet yazarı Hande Fırat,  “Soylu fırtınası” başlıklı bugünkü yazısında “10 Nisan günü 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta gece saat 24.00’ten sonra sokağa çıkma yasağının açıklanması karmaşa yaratmış, özellikle açıklamanın yöntemi, açıklamayla genelge arasındaki saat farkı tartışma yaratmıştı” dedi.

“Telefonda ciddi bir tartışma oldu”

Fırat, “Edindiğim bilgiye göre, cumartesi günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca arasında telefonda ciddi bir tartışma oldu. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’a verdiği demeçte ‘Eleştirileri aldım, kabul ettim’ diyen Süleyman Soylu’nun süreçte eleştiri ve hakaretlere karşı kabine içinden destek alamaması kendisini kırdı” ifadelerine yer verdi.

“Erdoğan ‘işine bak’ diyerek konuyu kapatmak istedi”

Fırat, “Benzer süreci, yani ‘yalnız kalma’ sürecini CHP’li belediyelerin yardımlarına el konulması kararında da yaşamıştı. Pazar sabahı kendisine çok yakın bazı isimlerle istifa kararını paylaştı. Bir kaynağım, ‘Oflu ve fevri bir damarı var. Ancak birkaç gündür bir anlamda travma yaşıyordu, kendisini suçluyor, yalnız bırakıldığını düşünüyordu’ dedi. Pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı ve istifa düşüncesini iletti. Erdoğan, ‘İşine bak’ diyerek konuyu kapatmak istedi. Soylu sosyal medyaya istifa açıklamasını koyunca ortalık karıştı” görüşünü savundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER