A3 Haber

Yeni ekonomik tedbir paketi geliyor

Yeni ekonomik tedbir paketi geliyor

Yeni ekonomik tedbir paketi geliyor
Nisan 14
11:39 2020

AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, 15 maddeden oluşan yeni bir ekonomik tedbir paketi geleceğini açıkladı.

AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, “İşini kaybedenlerin desteklenmesi için yeni düzenleme yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

Yeni düzenlemenin 15 maddeden oluştuğu duyuruldu.

“Kapsamını bir yıl uzatıyoruz”

Ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan, işten çıkarıldığında işsizlik ödeneğine hak kazanamayan işçilere nakdi ücret sağlanması konusunda bir düzenlemenin olduğunu kaydeden Muş, şunları söyledi:

  • Bu aylık bin 177 lira olacak.
  • Kısa çalışma ödemelerine ilişkin başvuruların hızlı bir şekilde yapılabilmesi alakalı düzenlemelerimiz var. Her türlü iş sözleşmesinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılık halleri dışında üç ay süreyle sonlandırılmasının önüne geçiyoruz, düzenlemeyle.
  • Yaşlılar ile engellilere yapılan yardımları üç ay süreyle gelir testinden istisna tutuyoruz. Yani gelirine bakılmaksızın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’mızın bu anlamda yardımlarını sürdüreceğiz.
  • Faaliyetleri durdurulan veya faaliyeti bulunmayan işletmelerin reklam vergileri ile temizlik vergilerinin bu dönemde alınmamasını teklif ediyoruz.
  • Hazine ve belediye taşınmazları, Milli Parklar ve Orman Genel Müdürlüğü taşınmazlarının ve izinlerine ait borçlar, KYK kredi borçları ile belediyelerin gelir vergisi tevkifatı ile sosyal sigorta prim ödemelerinin belediyelerin üç ay süreyle ertelenmesi ve belediyelerce toplu taşıma faaliyetlerinin üç ay süreyle desteklenmesine imkan tanıyan bir düzenlememiz söz konusu.
  • Konutlara ve faaliyetleri durdurulan iş yerlerine ilişkin su faturalarının belediyeler tarafından üç ay süreyle ertelenebilmesine imkan tanıyoruz. Yetkiyi belediyelere bırakıyoruz.
  • Devlete ait tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültelerine kaynak aktarılması için Maliye Bakanlığı’na bir yetki verilmesi söz konusu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER