A3 Haber

AKP’nin adalet anlayışı: Tutuklu gazetecilerin tahliye talepleri reddedildi

AKP’nin adalet anlayışı: Tutuklu gazetecilerin tahliye talepleri reddedildi

AKP’nin adalet anlayışı: Tutuklu gazetecilerin tahliye talepleri reddedildi
Nisan 16
18:07 2020

Gazeteciler Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel’in tahliye talepleri reddedildi. Denetimli serbestlik süresinin değişmesi üzerine avukatlar, gazetecilerin yöneltilen suçlardan ceza alsalar bile kapalı cezaevinde kalmayacağına dikkat çekerek tahliye talep etmişti.

İnfaz düzenlemesiyle birlikte denetimli serbestlik süresinin değişmesi üzerine tahliye isteyen gazeteciler Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun başvuruları reddedildi.

Avukat Hüseyin Ersöz, Twitter’dan yaptığı paylaşımda tahliye taleplerinin reddedildiğini duyurarak karar tepki gösterdi. “Mevcut delil durumu”, “atılı suç için yasada öngörülen ceza” gibi standart sebeplerin karara gerekçe olarak gösterilmesini eleştiren Ersöz, “Karara gerekçe olarak ‘yasada öngörülen ceza’ yazması ise ayrı bir skandal! Biz diyoruz ki son kanun değişikliği ile ‘ceza alsalar dahi yatmayacaklar’, onlar diyorki ‘olsun, ne farkeder’! Meselenin ciddiyeti kalmadı ne yazık ki! Kararın gerekçesi olan ‘mevcut delil durumu’ ise ‘çeyrek sayfa haber’! Anladık, ‘kurt kuzuyu yemeyi aklına koymuş’ ama bu kadar mı pervasızca? 2008’den beri siyasi davalara giriyorum, bu kadar kötü bir dönem yoktu demeye dilim varmıyor! Yazık!” dedi.

Tahliye talebinde bulunulmuştu

Libya’da yaşamını yitiren MİT çalışanının cenaze töreniyle ilgili haberler ve Twitter paylaşımları nedeniyle bir aydır tutuklu bulunan gazetecilere yöneltilen MİT Kanunu’na muhalefet suçu 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezasını öngörüyor. İnfaz değişikliğiyle denetimli serbestlik süresi 3 yıla çıkarıldı. Avukatlar, yargılama sonunda alt sınırdan uzaklaşılarak ceza verilse bile gazetecilerin kapalı cezaevinde kalmayacağına dikkat çekerek tahliye talebinde bulunmuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER