A3 Haber

Independent Türkçe’ye idari tedbir kararı getirildi: Siteye erişim engellendi

Independent Türkçe’ye idari tedbir kararı getirildi: Siteye erişim engellendi

Independent Türkçe’ye idari tedbir kararı getirildi: Siteye erişim engellendi
Nisan 19
13:19 2020

İngiltere merkezli Independent gazetesinin Türkiye’den Türkçe yayın yapan Independent Türkçe haber sitesine idari tedbir kararı getirildi.

A3 Haber Merkezi- Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek’in yaptığı paylaşıma göre, Independent Türkçe haber sitesine idari tedbir kararı getirildi ve siteye erişim engellendi.

​Çiçek, paylaşımında “Sitemize girişte sorun yaşanıyor. Bazı okuyucularımız bu uyarı ile karşılaşıyor” dedi.

Nevzat Çiçek, sonraki paylaşımlarında, “İndependent Türkçe sitesine bazı yerlerde BTK kararıyla girilemiyor. BTK 19 Nisan tarihinde aldığı idari kararla Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin bazı sitelerine erişim engeli koydu. Bu kararın alınmasında Suudi Arabistan’ın Anadolu Ajansı ve TRT Arapça başta olmak Objektif bulunuyor… İndependent’ın ana gövdesinin % 70’i Rus işadamında % 30’u Suudlu işadamında ama editöryal bağımsızlık tamamen kuruşul ilkelerinde… Bize resmi olarak herhangi bir tebligat yada mahkeme kararı gelmiş değil. Devletler arası bir mesele bizimle ilgili değil. Sonuçta, bizim editöryal bağımsızlığımızın ihlali yada objektif haber ilkelerinin ihlaliyle ilgili herhangi bir karar yok… Herhangi bir kapatma yok ortada idari bir BTK kararı var… Siteye bazı yerlerde erişim sağlanıyor bazı yerlerde sağlanmıyor Durum şimdilik budur” açıklamasında bulundu.

Arabistan, Anadolu Ajansı ve TRT’ye erişim engeli getirmişti

Independent Türkçe’ye Türkiye’de getirilen idari tedbir kararı, Suudi Arabistan yönetiminin Anadolu Ajansı (AA) ve TRT Arapça’nın internet sitelerine 12 Nisan’da erişime engel getirmesinin ardından geldi.

Suudi Arabistan, AA ve TRT Arapça’nın sitelerini bloke etmişti. Ülkede Türk basın kuruluşlarına ait internet haber sitelerine girmeye çalışanlar, “Özür dileriz, bu site Enformasyon Bakanlığının kurallarına aykırıdır” mesajıyla karşılaşıyor.

Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu (SRMG) bünyesinde bulunan Media Arabia ile The Independent arasında yapılan lisans anlaşması çerçevesinde kurulan Independent Türkçe, 15 Nisan 2019’da yayın hayatına başlamıştı. Independent Türkçe haber sitesinin tüm haklarına, Suudi Arabistan merkezli Media Arabia’nın sahip olduğu açıklanmıştı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER