A3 Haber

Cezaevinde koronavirüse yakalanan mahkum yaşamını yitirdi

Cezaevinde koronavirüse yakalanan mahkum yaşamını yitirdi

Cezaevinde koronavirüse yakalanan mahkum yaşamını yitirdi
Nisan 20
16:45 2020

Menemen Hatundere’deki Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunduğu sırada koronavirüse yakalandığı tespit edilen ve hastaneye nakledilen 91 yaşındaki emekli polis memuru Osman Kara’nın yaşamını yitirdiğini ailesi açıkladı.

Menemen Hatundere’deki Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunduğu sırada koronavirüse (Covid-19) yakalandığı tespit edilen ve hastaneye nakledilen 91 yaşındaki emekli polis memuru Osman Kara’nın vefat ettiğini ailesi açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne götürülen Kara’nın kızı Muazzez Toker ve torunu Serkan Toker açıklamalarda bulunmuştu.

“Geç haber verildi”

Aile, cezaevi yönetimi tarafından ihmal olduğunu öne sürerek kendilerine geç haber verildiğini belirtmişti. Virüsün Türkiye’de tespit edilmesinden hemen sonra İzmir’de ilan edilen pandemi hastanelerinden olan Suat Seren’e şüpheli olarak cezaevinden nakledilen Kara’nın eşyalarının da ailesine teslim edilmek istendiği ifade edilmişti.

Aile süreç hakkında bilgi verirken iddialarını da sıralamış ve yasal haklarını kullanarak mahkeme yolunu seçeceğini iletmişti.

Gelinen süreçte Torun Serkan Toker, dedesi Osman Kara’nın hayatını kaybettiğini açıkladı. Torun Toker, “Hiç bir kronik rahatsızlığı olmayan dedem, Osman Kara cezaevinin yetersiz tedbirleri sorumsuzluğu ve ihmalinin kurbanı olmuştur. Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları hastanesi doktor ve yetkilileri hastanın cezaevinden çok geç getirildiğini virüsün iki ciğere de ileri düzeyde kontamine (bulaşma) olduğunu tarafımıza bildirmişlerdir. Hem ihmal hem tedbirsizlik ve hem de sorumsuzluk söz konusudur, tazmin ve dava haklarımızı sonuna kadar kullanacağız davaya da tüm kamuoyunun müdahil olması ve takipçisi olmasını rica ediyoruz” dedi.

Cenazenin 21 Nisan Salı Günü (Yarın) İzmir Suat Seren Hastane morgundan belediye nakil aracı ile alınacağı ve Uşak Merkez Fakılı Köyü’nde defnedileceği belirtildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER