A3 Haber

Çin’den ABD’ye yanıt: Düşman olan Çin değil, koronavirüs

Çin’den ABD’ye yanıt: Düşman olan Çin değil, koronavirüs

Çin’den ABD’ye yanıt: Düşman olan Çin değil, koronavirüs
Nisan 20
15:34 2020

ABD Başkanı Donald Trump’ın, “Hataysa hatadır, ama Çin koronavirüs salgınından kasten sorumluysa sonuçlarıyla yüzleşir” eleştirisine Çin’den yanıt geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, “ABD, Çin’in değil koronavirüsün düşman olduğunu anlaması gerekiyor” dedi.

A3 Haber Merkezi- Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs Covid-19 salgınının başladığı Çin’den ABD Başkanı Trump’un eleştirilerine yanıt verildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, salgınla ilgili Pekin yönetimini eleştiren ABD’ye yanıt verdi. Shuang, “ABD, Çin’in değil koronavirüsün (Covid-19) düşman olduğunu anlaması gerekiyor. ABD’nin suçlamalarını kabul etmiyoruz” dedi.

Trump: Çin sonuçlarıyla yüzleşir

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs salgınında Çin’in kasıtlı olarak sorumlu olduğunun tespit edilmesi halinde bunun sonuçları olmalıdır değerlendirmesinde bulunmuştu.

Virüsün çıkış ve yayılım nedeni ile ilgili soruşturmalarını sürdürdüklerini belirten ABD Başkanı, aynı şekilde Çin’in de bir soruşturma yürüttüğünü ve bunun sonuçlarını görmeyi dilediğini belirtti. Trump yönetimi daha önce, koronavirüsün ilk görüldüğü yer olan Çin’in Vuhan kentinde, bir laboratuvarda yarasalar üzerinde yapılan araştırmalarda kaza sonucu yayıldığına ilişkin iddiaları göz ardı etmediklerini açıklamıştı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER