Site icon A3 Haber

DİSK’ten koronavirüs raporu: Üretim devam ettikçe işçilerde tehlike artıyor

DİSK, koronavirüs (Covid-19) salgınının işçilerin sağlığı, işi ve geliri üzerindeki etkisini ölçmek amacıyla hazırladığı raporların ikincisini yayımladı. Rapora göre, DİSK üyesi işçiler arasında Covid-19 pozitif vakaları Türkiye ortalamasının üç katı durumunda.

Buna göre, “10 Nisan ve 17 Nisan 2020 tarihli pozitif vaka sayıları ve DİSK üyeleri arasındaki toplam Covid-19 vaka sayısını esas alarak yaptığımız hesaplamalara göre 17 Nisan 2020 itibariyle toplam vaka sayısının Türkiye nüfusuna oranı binde 0,9 iken, 15+ yaş içinde vaka oranı binde 1,2, DİSK üyeleri arasında binde 2,8’dir. İşçiler arasında Covid-19 pozitif oranı gerek genel nüfusa göre gerekse çalışma çağındaki nüfusa göre oldukça yüksektir” denildi. 

DİSK üyesi işçilerin en az 378’inin Covid-19 testinin pozitif çıktığı, en az 646 kişinin de karantina altında olduğu dile getirildi. Pozitif vaka sayılarının en yüksek olduğu işkolu da metal ve genel iş olarak belirtildi. 

Dört DİSK üyesi yaşamını yitirdi 

Üretimin devam ettirilmesi ısrarının işçiler arasında vaka sayısını artırdığı söylenen raporda şimdiye kadar kadar dört DİSK üyesinin de Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı. Raporda yer alan diğer veriler şöyle: 

Exit mobile version