A3 Haber

Türkiye’nin ilk vakadan bugüne koronavirüs bilançosu

Türkiye’nin ilk vakadan bugüne koronavirüs bilançosu

Türkiye’nin ilk vakadan bugüne koronavirüs bilançosu
Nisan 21
14:04 2020

Türkiye’de koronavirüs her geçen gün etkisini artırmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün açıkladığı verilere göre vaka sayısı 91 bine yaklaşırken, can kaybı 2 bin 140’a yükseldi. Türkiye vaka sayısında virüsün ortaya çıktığı Çin’i ve o dönemde salgından en çok etkilenen İran’ı geçti. İşte Türkiye’nin ilk vakanın açıklandığı 11 Mart’tan bugüne kadar olan verileri…

A3 Haber Merkezi | Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının 11 Mart’ta açıklanmasıyla birlikte vaka ve can kaybı sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye’de açıklanan verilere göre son 24 saatte koronavirüs kaynaklı can kaybı 123 artarak 2 bin 140 olurken, 4 bin 674 yeni vaka tespit edilmesiyle de toplam vaka sayısı 90 bin 980’e ulaştı.

 

Dört gün sokağa çıkma yasağı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bakanlarla yaptığı toplantının ardından dört günlük sokağa çıkma yasağı getirildiğini açıkladı. Erdoğan, “Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasını bir süre daha devam ettireceğiz. 22 Nisan 24:00 ile 26 Nisan 24:00 arasında ise yine 31 ilimizde sokağa çıkma sınırlandırması yapmayı planlıyoruz”

Eczacılar Birliği’nden ‘maske’ açıklaması

Maskelerin SMS koduyla bakanlık tarafından dağıtılacağının açıklanmasının ardından Türkiye genelinde binlerce yurttaş maske bulamadıklarını belirterek duruma isyan etmişti. Türkiye Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, 31 ilde geçtiğimiz perşembe gününden itibaren eczaneler aracılığıyla maske dağıtıldığını söyleyerek, “Bu hafta sonuna doğru da diğer illerde de maske sorunu kalmayacak” dedi.

TEPAV raporu: Salgında tepe noktası 3 Mayıs’ta

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nın (TEPAV) çalışmasına göre, Türkiye koronavirüs salgınında zirveyi 3 Mayıs tarihinde 100 bin 900 vakayla görebilir. Buna göre önlemler haziran başı kademeli olarak gevşetilir, haziran ortasında da normalleşmeye geçilir.

DSÖ’den laboratuvar iddiasına yalanlama

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), korona virüsünün Çin’de bir laboratuvarda üretildiğine dair iddiaları yalanladı. DSÖ, geçtiğimiz hafta ABD’nin gündeme getirdiği bu iddiaya kanıt olmadığını açıkladı.

İstanbul Tabip Odası’ndan koronavirüs raporu: Enfekte olan sağlık çalışanı sayısı 2 bin

İstanbul Tabip Odası, koronavirüsün sağlık kurumlarındaki son durumuna ilişkin 13-19 Nisan tarihlerini kapsayan raporunda çarpıcı veriler ortaya çıktı. Rapora göre, İstanbul’da enfekte sağlıkçı sayısı iki binlere ulaşırken, asistanların 36 saat çalıştırıldığı belirtildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER