A3 Haber

Covid-19’dan bir günde 117 kişinin ölmesi Ahmet Hakan’ın yüzünü güldürdü

Covid-19’dan bir günde 117 kişinin ölmesi Ahmet Hakan’ın yüzünü güldürdü

Covid-19’dan bir günde 117 kişinin ölmesi Ahmet Hakan’ın yüzünü güldürdü
Nisan 22
22:03 2020

Covid-19 nedeniyle son 24 saatte 117 kişinin yaşamını yitirmesinin açıklanması üzerine Ahmet Hakan, “Vallahi yüzümüz gülüyor, rakamlar çok iyi geldi bugün” dedi.

A3 Haber Merkezi- CNN Türk’te Tarafsız Bölge programını sunan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Covid-19’dan 117 kişinin yaşamını yitirmesinin açıklanması üzerine “Bugünkü rakamlar yüz güldürdü” dedi.

Ahmet Hakan, CNN Türk’te, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamanın hemen ardından başlayan Tarafsız Bölge programını, “Vallahi yüzümüz gülüyor, rakamlar çok iyi geldi bugün” sözleriyle açtı.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre son 24 saatte Covid-19 nedeniyle 117 kişi yaşamını yitirirken toplam yaşamını yitirenlerin sayısı 2 bin 376’ya yükseldi. Vaka sayısı da 3 bin 83 kişi artarak 98 bin 674 kişiye yükseldi. Açıklanan tablo ise Ahmet Hakan’ın yüzünü güldürdü!

“Yüzümüz gülüyor, rakamlar çok iyi”

Ahmet Hakan, programın açılışında şöyle konuştu; “Hepinize iyi akşamlar, Tarafsız Bölge’ye hoş geldiniz. Vallahi yüzümüz gülüyor, rakamlar çok iyi geldi bugün bilhassa. Bakan da Fahrettin Koca, Sağlık Bakanı da şu ana kadar hiçbir zaman ‘Salgını kontrol altına aldık’ dememişti. Böyle demedi. ‘Kontrol altına almaya başladık, alıyoruz’ diyordu. İlk kez bugün az önce dedi ki ‘Salgın kontrolümüzün altında, kontrolümüz altında’ dedi. Bu da önemli bir şey. Bugünkü rakamlar yüz güldürdü. Bakan’ın bu verdiği haber de çok önemli. Salgın artık kontrol altında.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ne demişti?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada “Koronavirüsle mücadelede her gün daha iyiyiz daha ilerideyiz. Elimizdeki veriler salgının kontrolümüz altında olduğunu gösteriyor. Ancak bu tedbirleri esnetirseniz bu çabamız boşa dönebilir. Tedbirleri uygularsak ölüm oranları düşüyor, yeni hasta sayımız azalıyor. Kesin olan budur. Hiçbir umut sizi rehavete sürüklememelidir. Mücadele azmi vermelidir” demişti.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER