A3 Haber

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin proje yarışmasına koronavirüs engeli

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin proje yarışmasına koronavirüs engeli

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin proje yarışmasına koronavirüs engeli
Nisan 22
09:49 2020

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentleşmenin gösterdiği etkilerle doğal varlığını yitiren Meles Çayı için açılan “Kentsel ve ekolojik omurga olarak Meles Çayı ulusal kentsel tasarım fikir projesi” yarışması koronavirüs salgını nedeniyle ertelendiği duyuruldu.

A3 Haber Merkezi- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 Ocak tarihinde duyurulan doğa mirası Meles Çayı ve yakın çevresi için açılan tasarım yarışması koronavirüs nedeniyle ertelendiği açıklandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’ndan duyurulan ilanda, “T.C. Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri ve ülkemizin içerisinde bulunduğu beklenmeyen hal ve mevcut koşulların, mücbir sebep olarak değerlendirilebileceği ve yarışmacılardan yazılı olarak ulaşan talepler doğrultusunda yarışma takviminde yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmuştur” ifadelerine yer verildi.

Duyuruda son proje kabul tarihi 17 Eylül olarak belirtilirken, sonuçların 25 Eylül’de duyurulacağı açıklandı.

18 km uzunluğunda

Yaklaşık 400 hektar büyüklüğündeki yarışma alanının ana omurgasını oluşturan Meles Çayı ve Yeşildere Vadisi, güneyde Adnan Menderes Havalimanı’ndan başlayıp, en kuzeyde Alsancak Limanı’ndan İzmir Körfezi’ne bağlanıyor ve yaklaşık 18 kilometre uzunluğunda bir koridor oluşturuyor.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Kentsel ve ekolojik omurga olarak Meles Çayı ulusal kentsel tasarım fikir projesi yarışması” takvimi güncellenmiştir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi “Kentsel Ve Ekolojik Omurga Olarak Meles Çayı Ulusal Kentsel Tasarım Fikir Projesi Yarışması” 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 23. maddesine (Tasarım Yarışmaları) dayanılarak hazırlanan “Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği” hükümleri uyarınca açılmıştır.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından, Corona Virüs için 2 Mart 2020 tarihinde küresel risk seviyesi “yüksekten”, “çok yüksek” seviyesine çıkarılmış, ayrıca “Uluslararası Kamu Sağlığı Acil Durumu” ilan edilmiştir.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın olarak ilan edilen COVİD-19 salgınının önlenmesi ve etkilerinin azaltılması amacıyla ülkemizde ve dünya genelinde sosyal ve ekonomik hayata ilişkin bazı tedbirler alınmakta olup bu kapsamda, Cumhurbaşkanlığı tarafından çıkarılan genelgeler ile ilave tedbirler alınmaktadır. Bu genelgeler doğrultusunda Kurumumuz da dahil birçok Kamu Kurumunda yürütülecek iş ve işlemlere ilişkin ek genelgelerle ilave tedbirler alınarak çalışmalar yürütülmektedir.

T.C. Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri ve ülkemizin içerisinde bulunduğu beklenmeyen hal ve mevcut koşulların, mücbir sebep olarak değerlendirilebileceği ve yarışmacılardan yazılı olarak ulaşan talepler doğrultusunda yarışma takviminde yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmuştur. Yapılan Jüri Değerlendirme Toplantısı doğrultusunda yeni yarışma takvimi aşağıdaki gibidir.

Son Şartname Alma Tarihi : 15.09.2020 – 17.00

Projenin Elden Teslimi veya Kargoya Verilme Tarihi ve Saati : 15.09.2020 – 17.00

Kargo/Posta ile Gönderilerin Alımı İçin Son Gün ve Saat : 17.09.2020 – 17:00

Jüri Değerlendirmesi Başlangıç Tarihi : 19.09.2020

Sonuçların İlanı : 25.09.2020

Kolokyum ve Ödül Töreni : Yarışma sonuçlarının ilanıyla birlikte duyurulacaktır. Yarışma şartnamesi ile gerekli düzenlemeler ilgili web sitesinde yayınlanacak ve şartname alarak e-posta adresini kaydettiren tüm yarışmacılara gönderilecektir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER