A3 Haber

UEFA bu kararla futbolu bitirecek: Herkes korona olacak

UEFA bu kararla futbolu bitirecek: Herkes korona olacak

UEFA bu kararla futbolu bitirecek: Herkes korona olacak
Nisan 22
15:21 2020

UEFA’nın dün 55 üye ülke federasyonlarıyla yaptığı toplantıda liglerin tamamlanmasını istemesinin ardından Dünya Sağlık Örgütü, uluslararası organizasyonların 2021 sonuna kadar askıya alınması tavsiyesinde bulundu.
UEFA hiç güven veren bir kurum değil… UEFA eski Başkanı Michel Platini, 2022 Dünya Kupası’nın Katar’a verilmesi soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. İddiaya göre Platini, oylamadan bir ay önce, para akışını sağlayan FIFA eski Başkan Yardımcısı Muhammed Bin Hammam ile Paris’teki Elysee Sarayı’nda özel bir görüşme yaptı. FIFA Başkan Yardımcısı Eugenio Figueredo da rüşvet nedeniyle futboldan ömür boyu men ve 1 milyon İsviçre frangı para cezası verilmişti.

Görüldüğü üzere futbol organizasyonu dediğiniz şey lime lime dökülen bir halüsinasyon. İş uluslararası düzeyde böyle ise, Türkiye’nin de bundan etkilendiği çok açık. Üstelik ülkede bu tür işlerin döndüğünü cümle alem biliyor. Yabancı futbolcu pazarlayanlar maç satanlar hakemlere baskı kuranlar iddia üzerinden milyonları götürenler.

Bence Dünya Sağlık Örgütü futbol piyasasını bir yıl için derin dondurucuya kaldırırsa dünyaya en büyük iyiliği yapacaktır. Batanlar batacak dökülenler dökülecek, kalan sağlarla yola devam edilecektir.

Tabii burada sorgulanması gereken asıl konu Haziran sonrası pandemi etkisinin azalacağına yönelik kanıtların nereden geldiği. Vaka sayısındaki artışın azalması ya da ölen sayısındaki artışın yavaşlaması ise kanıt çok güvenilir değil. Zira modern dünya böyle süreçle ilk kez karşılaşıyor. Önlemlerin gevşetilmesi ile ikinci bir salgının başlamayacağını kimse iddia edemiyor. Hatta bazı sağlıkçılar pandeminin üçüncü kez tekrarlanacağı görüşündeler.
Hal böyle iken liglerin başlaması ne kazandırır. Futbolcuların koronadan sapır sapır dökülmesi dışında. Zaten o maçlarda kimse kimseye dokunmamaya, vücut temasına girmeden oynamaya çalışacaktır. Seyirci de yok.
O zaman bu maçları neden oynatıyorlar?
Yayıncı kuruluşu kurtarmak olabilir mi futbol federasyonunun bu acelesi?

beIN SPORTS, Katar Spor Yatırımları (Al Jazeera Media Network) yani beIN Media Group’un sahip olduğu ve işlettiği televizyon kanalı. Şirket Digitürk’ü satın alarak piyasaya girmişti.
Şirketin maç yayınları yapamamasından kaynaklanan kaybı büyük. Sadece Türkiye’de değil yurtdışında da maç yayın şanslarını kaybetti şirket. Bu yıl maçlar oynanmazsa bu şirket de elveda der Türkiye’ye.

Tabii bu gelişmelerden etkilenecek bazı kulüpler de var. Döviz borcu olanlar ayrı. En büyük darbeyi belediye kaynakları ile geçinen yerel yönetim destekli spor kulüpleri darbe yiyecek. Bahçeşehir başta olmak üzere basketbolda çok sayıda takım bu süreçten olumsuz etkilenecek.
Bence batmalarında bir sakınca yok. Önemli olan sporun pandemi sonrası bu safralardan kurtulabilmesi.
Başarır mı?
Şimdilik zor görünüyor. Ama imkansız değil.

About Author

Süleyman Gencel

Süleyman Gencel

Related Articles

TÜM HABERLER