Site icon A3 Haber

23 Nisan coşkusu balkonlarda: Yurttaşlar İstiklâl Marşı’nı okudu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlamak için saat 21:00’de milyonlarca yurttaş evlerinin balkonlarına ve camlarına çıkarak hep bir ağızdan İstiklâl Marşı’nı söyledi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında TBMM’nin 100. kuruluş yıl dönümünü vatandaşlar evlerinde kutladı.

Saat 21:00’de milyonlarca vatandaş evlerinin balkonlarına ve pencerelerine çıkarak hep bir ağızdan İstiklâl Marşı’nı söyledi.

Erdoğan, ulusa seslendi

AKP’li CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 100. kuruluş yıl dönümünde ulusa seslendi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Erdoğan, “”Bundan tam bir asır önce Ankara’da dualarla, tekbirlerle, salavatı şeriflerle açılan meclisimiz, milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin merkezi olmuştur” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Erdoğan’ın konuşması bitmeyince Meclis’te geç okundu

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması bitmediği için Meclis’teki İstiklal Marşı töreni bekletildi, 21:04’te gerçekleştirildi. Halk ise 21:00’da evlerinden Marşı okudu.

MSB’den paylaşım

Milli Savunma Bakanlığı, 23 Nisan’ın 100. yılı dolayısıyla tüm yurtta İstiklal Marşı’nın okunmasına askerlerin de katıldığını duyurdu.

MSB’nin resmi sosyal medya hesaplarından askerlerin İstiklal Marşı’nı okuduğu video şu notla paylaşıldı:

“Türkiye saat 21.00’de tek yürek oldu, Kahraman Mehmetçiklerimiz de görev yerlerinde İstiklal Marşı okudu.

Sn. Bakanımız Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanımız Org. Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanlarımız da Mehmetçiği yalnız bırakmadı. “

 

Exit mobile version