A3 Haber

Erkenci kiraz hasadı başladı: Kilosu 160 lira

Erkenci kiraz hasadı başladı: Kilosu 160 lira

Erkenci kiraz hasadı başladı: Kilosu 160 lira
Nisan 23
15:29 2020

Mersin Tarsus’ta Ziraat Mühendisi Kemal Karaoğlu, 240 rakımlı Ulaş Mahallesi’nde uzun uğraşlar sonucu yetiştirdiği erkenci kirazon hasadını yaptı. Erkenci kirazın kilosu 160 TL’ye alıcı buldu.

Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı 240 rakımlı Ulaş Mahallesi’nde 30 dönümlük araziye beş yıl önce kiraz diken Ziraat Mühendisi Kemal Karaoğlu ilk mahsulünü alırken, bölgede ilk kiraz hasadı yapan üretici oldu. Erkenci kirazın kilosu, 160 TL’ye alıcı buldu. Düşük rakımlı bölgelerde zor ürün alınan kiraz çeşidini başarıyla yetiştiren Karaoğlu, emeklerinin karşılığını almaktan son derece mutlu olduğunu anlattı.

Karaoğlu’nun çalışmalarında yardımcı olan meslektaşı ve arkadaşı Deniz Gürbüz ise Türkiye’nin döviz girdisini en fazla artıracak ürünlerden birinin erkenci kiraz olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Türkiye’de sahil kentlerinde, sıcak bölgelerde böyle bir çeşit yetiştirmek çok zordur. Biz 240 rakımda başarı elde ettik. Bu ürünlerin girdisi, getirisi çok fazla olan ürün çeşitleridir. İhracatımız için çok önemlidir. Çünkü erken çıkan bir ürünün fiyatı da ederi de o kadar yüksek oluyor. Bu dönemde koronavirüs çok ciddi anlamda sorun. Hepimizin iyi şekilde beslenmesi lazım. Kirazın içerisindeki vitamin ve mineraller insan vücuduna oldukça yararlıdır.” (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER