A3 Haber

Euroleague’den yeni virüs kararları: Lig başlayana kadar oyunculara maaşlar yok

Euroleague’den yeni virüs kararları: Lig başlayana kadar oyunculara maaşlar yok

Euroleague’den yeni virüs kararları: Lig başlayana kadar oyunculara maaşlar yok
Nisan 23
19:03 2020

Euroleague, kulüplerin basketbolcularla anlaştığını açıkladı. Buna göre lig tekrar oynanana kadar maaş ödemeleri ertelendi. Öte yandan belirlenen bir salonda Final sekiz sisteminin uygulanacağı duyuruldu. Son sekiz takım, tek maç üzerinden eleme oynayacak.

THY Euroleague ve EURO Cup’ta planlama belirlendi. Resmi açıklamada; kulüplerin oyuncularla anlaştığını ve lig tekrar oynanana kadar maaş ödemelerinin ertelendiği bildirildi. Eğer sezon tamamlanırsa 15 Ağustos’a kadar maaşların yüzde 85’inin ödenmesi gerekecek. Eğer sezon iptal olursa; 2019-20 sezonu için sözleşmeler tamamlanmış sayılacak ve ödemelerin yüzde 80’inin yine 15 Ağustos’a kadar yapılacak.

Tek bir merkezde

Skorer’den Celal Umut Eren’in haberine göre, THY Euroleague ve Euro Cup’ta kalan maçlar için çözüm bulundu. Maçlar tek bir merkezde oynanacak. 24 Mayıs’ta nihai karar alınacak. Ortaya konan takvime göre de; eğer sezon devam ederse 29 Mayıs-11 Haziran arası takımlar belirlenen merkezde karantinaya girecek. 12 Haziran-2 Temmuz arası kamp dönemi olacak. THY Euroleague’de 4-26 Temmuz arası, Euro Cup’ta da 4-17 Temmuz arasında kalan maçlar yapılacak.

Sekizli final

Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu da sezonun geri kalan kısmını tarif etti. Bertomeu: “Normal sezonda kalan 54 maç oynanacak ve sonra belirlenen bir salonda, Final 8 sistemi uygulanacak. Buna göre son 8 takım, tek maç üzerinden eleme usulü maçları oynayacak ve şampiyon belirlenecek. Maçlar seyircisiz olacak” dedi.

İşte o tarihler

  • 29 Mayıs – 11 Haziran: Karantina süreci (Eğer gerekirse)
  • 12 Haziran – 2 Temmuz: Hazırlık kampı
  • 4 – 17 Temmuz: EuroCup maçları (Tek bir merkezde)
  • 4 – 26 Temmuz: EuroLeague maçları (Tek bir merkezde)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER