A3 Haber

Her dört AKP’liden biri Sağlık Bakanı’nın açıkladığı verilere inanmıyor

Her dört AKP’liden biri Sağlık Bakanı’nın açıkladığı verilere inanmıyor

Her dört AKP’liden biri Sağlık Bakanı’nın açıkladığı verilere inanmıyor
Nisan 23
15:32 2020

İstanbul Ekonomi Araştırma’nın Nisan’da yaptığı ankete göre, her dört AKP’liden biri Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs verilerine inanmıyor. Anket sonuçlarına göre, AKP, 4 Haziran 2019 seçimden bu yana yüzde 7 oy kaybetti.

Ülke olarak koronavirüs salgını ile topyekün mücadele ettiğimiz şu günlerde İstanbul Ekonomi Araştırma Merkezi, “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” anketinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. İstanbul Ekonomi Araştırma’nın nisan ayında yaptığı araştırmaya göre Her dört AKP seçmeninden biri  Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı koronavirüs verilerine inanmıyor. Koronavirüs salgını hakkında Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara ankete katılanların yüzde 62.2’si verileri güvenilir bulurken, AKP seçmeninde bu oran yüzde 73.2 olarak çıktı.

Erdoğan’ın kampanyasına destek yüzde 50,4

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Biz bize yeteriz’ sloganı ile başlattığı koronavirüse karşı yardım kampanyasına destek yüzde 50.4 oranında. Ankette ortaya çıkan bir diğer sonuç yardım kampanyası konusunda seçmenlerin tercihi oldu. “İhtiyaç sahiplerine yardım etmek için nereyi tercih edersiniz?” sorusuna AKP seçmeninin yüzde 14.8’i ‘Cumhurbaşkanlığı kampanyası’ yanıtını verirken, MHP seçmenleri arasında bu oran yüzde 31.5 çıktı.

İYİ Parti baraj altında kalıyor

Sonuçlara göre, AKP 4 Haziran seçimlerinden bu yana yüzde 7 oy kaybederek yüzde 35’e geriledi. Anketin sonuçlarına göre “Bu pazar seçim olsa” İyi Parti yüzde 9.7 puanla barajın altında kalıyor.

Devlet Bahçeli yükselişte

Ankete göre nisan ayı “Liderlerin Başarı Puanı” sıralamasında neredeyse her lider düşüş yaşarken, Devlet Bahçeli önceki aya göre artış göstererek üçüncü sırada yer aldı. Tayyip Erdoğan 5,26 puanla birinci sırada yer alırken, Ekrem İmamoğlu ise 4,24 puan ile ikinci sırada yer aldı.

En çok puan kaybeden lider Erdoğan

Mart ayına kıyasla puanını 0,19 arttıran Devlet Bahçeli, 3,98 puan ile Mansur Yavaş’ı geçerek üçüncü sırada yer aldı. Mansur Yavaş ise 3,62 puanla dördüncü sıraya geriledi. Mart ayı puanlarına göre, Erdoğan, İmamoğlu ve Yavaş puan kaybı yaşarken, puan kaybının en çok olduğu lider ise 0.28 puan ile Tayyip Erdoğan oldu.

Ankette diğer partilerin oy oranları şöyle;

  •  CHP: 21.1
  •  MHP: 12.2
  •  HDP: 11.1
  •  İYİ PARTİ: 9.7

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER