A3 Haber

Rusya: Libya’da Ocak’ta ilan edilen ateşkese uyulmuyor

Rusya: Libya’da Ocak’ta ilan edilen ateşkese uyulmuyor

Rusya: Libya’da Ocak’ta ilan edilen ateşkese uyulmuyor
Nisan 23
23:33 2020

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Libya’da çatışan tarafların ocak ayında ilan edilen ateşkese uyulmadığını söyledi.

Sputnik’in haberine göre; haftalık basın toplantısında Libya’daki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zaharova, “Son günlerde bu ülkede yaşanan gelişmeler ciddi endişe yaratıyor. Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni destekleyen güçler ile General Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusu birlikleri arasındaki askeri faaliyetlerin aktifleşmesi, ocakta ilan edilen ateşkese artık uyulmadığını ortaya koyuyor” dedi.

Libya’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının yayıldığı bir dönemde yaşanan bu gelişmelerin özellikle tehlike oluşturduğunu kaydeden Zaharova, iç savaş devam ederken Libya’nın salgınla mücadele edecek güce sahip olmadığının altını çizdi.

Zaharova, “Mevcut durumda, sürüncemede kalan Libya krizine siyasi çözüm bulunması için uluslararası toplumun katkılarına hiç olmadığı kadar ihtiyaç var. Ancak BM Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame’nin geçen ayki istifası sonrası bu pozisyonun boş olması uluslararası toplumun çabalarının koordine edilmesini zorlaştırıyor” diye ekledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER