A3 Haber

UEFA: 70 milyon avro ödeme yapacağız, ligleri en geç 3 Ağustos’ta bitirin

UEFA: 70 milyon avro ödeme yapacağız, ligleri en geç 3 Ağustos’ta bitirin

UEFA: 70 milyon avro ödeme yapacağız, ligleri en geç 3 Ağustos’ta bitirin
Nisan 23
16:37 2020

UEFA, federasyonlarla yaptığı toplantı sonrası 55 üye ülkeden 676 kulübe 70 milyon avroluk ödeme yapılmasına karar verdi. UEFA, liglerin en geç 3 Ağustos’ta bitirilmesini de istedi. 

55 üye ülke ile iki gün önce görüşen UEFA, bugün video konferansla yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının ardından UEFA’dan yapılan açıklamada, kulüplere yapılacak ödemeler konusunda alınan karar paylaşıldı. 55 ülkeden 676 kulübe, 70 milyon avroluk ödeme yapılacağı belirtildi. Avrupa Şampiyonası elemelerinin play-off maçlarının tamamlanmasıyla gerçekleştirilmesi planlanan bu ödemelerin, corona virüs nedeniyle erkene alındığı ve şimdiden yapılmasına karar verildiği duyuruldu.

  • Avrupa Futbol Şampiyonası play-offlarında yer almayan 39 takıma oyuncu gönderen kulüpler için 50 milyon avro
  • Avrupa Futbol Şampiyonası play-offlarında yer alan 16 takıma oyuncu gönderen kulüplere 17.7 milyon ve sonrasında 2.7 milyon avro

En az 200 milyon avroluk ödeme

UEFA, EURO 2020’ye oyuncu gönderecek kulüpler içinse 130 milyon avro dağıtacak. Böylelikle UEFA ile Avrupa Kulüpler Birliği arasında geçtiğimiz yıl yapılan anlaşma çerçevesinde en az 200 milyon avreoluk bir bedelin dağıtılması anlaşması gerçekleştirilmiş olacak.

Bu ödemelerin Avrupa’daki bir çok kulübe, içinden geçtiğimiz kritik zamanda bir nefes alma imkanı vereceğinin belirtildiği açıklamada, 676 kulübün, 3200 avrodan 630 bin avroya kadar değişen oranlarda, Avrupa Şampiyonası elemeleri ve Uluslar Ligi’ne katkıları düzeyinde ödemeden pay alacakları aktarıldı.

3 Ağustos son tarih

UEFA’da liglerin ne zaman biteceğiyle ilgili de görüşmeler yapıldı. Şu anda askıya alınan liglerin haziran ayında başlayıp 3 Ağustos’a kadar bitmesi istendi. Haziran ayında başlayamayacak durumda olan ülkeler play-off sistemi önerildi. Liglerini tamamlayamayacak ülkelerin kulüplerinin gelecek sezon Avrupa kupalarına katılım yöntemleri de netleşti. Wild Card gibi bir davet uygulaması ya da UEFA sıralamasına göre değil tamamen puan durumundaki son yerine göre karar verileceği belirtildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER