A3 Haber

Adana’da sokağa çıkma yasağı biter bitmez şırdana koştular

Adana’da sokağa çıkma yasağı biter bitmez şırdana koştular

Adana’da sokağa çıkma yasağı biter bitmez şırdana koştular
Nisan 27
08:42 2020

Adana’da koronavirüs tedbirleri kapsamında dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından vatandaşlar, dışarıya çıktı. Caddelerde yoğun araç trafiği oluşurken, bazı vatandaşlar yürüyüp, hava almayı tercih etti, bazı vatandaşlar ise şırdancılara koşup, sahuru şırdan dolmasıyla yaptı.

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan ve binlerce ölüme yol açan koronovirüs salgınına karşı alınan dört günlük sokağa çıkma kısıtlaması gece yarısı son buldu. Dört gün boyunca evlerinde kalan Adanalılar, kısıtlamanın kalkmasıyla kendilerini dışarıya attı. Kentin bazı ana caddelerinde yoğun araç trafiği yaşandı. Gece yarısı da kısıtlamanın kalkmasını fırsat bilen bazı vatandaşlar, hava alıp, yürüyüş yaptı. Sahur saatinin yaklaşmasından dolayı bazı Adanalılar ise geleneği bozmadı, soluğu şırdancılarda aldı. Kimi vatandaşlar, şırdanlarını ayak üstü yerken, kimi vatandaşlar ise paket yaptırıp, eve götürmeyi tercih etti.

Sokağa çıkma kısıtlamasından sonra yapılacak en iyi şeyi yaptıklarını belirten Osman Aydoğan, “Şırdana geldik. Açtık zaten. Dört günlük açlığı inşallah şırdanla bitireceğiz. Sahuru şırdanla yaptık. Bundan sonra yemek yok. Herhalde beş tane şırdan yedim” dedi.

Sokağa çıkma kısıtlamasının ardından gecenin ilerleyen saatlerinde aklına gelen ilk şeyin şırdan olduğunu ifade eden Yusuf Yıldız ise sahuru şırdanla yaptığını anlattı. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER