A3 Haber

AKP’li rektörün müthiş sorusu!

AKP’li rektörün müthiş sorusu!

AKP’li rektörün müthiş sorusu!
Nisan 27
12:57 2020

Tıpkı Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Nükhet Hotar gibi, tıpkı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Mazhar Bağlı gibi, tıpkı Ege Üniversitesi Rektörü Necdet Budak gibi, tıpkı Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Vural Kavuncu gibi, tıpkı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli gibi; Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl de AKP’den milletvekili olan, ardından rektörlük koltuğuna oturtulan biri.
Fakat ona rektörlük yetmemiş, her Türk vatandaşı gibi yazarlığa özenmiş.
Nerede mi yazıyor?
Herhalde burada, yanı başımda değil.
Cevdet Erdöl yazsa yazsa ya Sabah’ta yazar, ya Akşam’da!

* * *

Nitekim kimi iktidarseverler onun Akşam’daki son yazısından pek etkilenmiş ve “Cevdet Erdöl’den müthiş bir soru” başlığıyla şu cümleye alkış tutmuşlar:
“PKK’ya binlerce tır silahı gönderen ABD’nin New York’a maske gönderememesinin mantıklı bir izahı var mıdır?”
Soruya çok mantıklı ve çok daha müthiş bir yanıtım var.
Ondan önce, soruya gelene kadar Erdöl’ün yazdıklarına bakmalı ama…

* * *

Bakalım:
“Şükürler olsun ki, bu imtihanı Türkiye sınırlarında şerefyab bir Türk vatandaşı olarak karşılamak nasip oldu bizlere… Büyük Lider Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek şuur ve duruşu ile muhtaç olan değil, muhtaç olana koşan bir medeniyetin ferdi olmanın haz ve bereketine vasıl olduk bir kez daha.
Tüm organları ile topyekün bir mücadele ile her türlü tedbiri alan devletimiz, yüreklerimize su serperken, bundan sonra dünya aynı dünya olmayacak diyerek, eskiden olduğu gibi yeni dünyanın da Türkiye’ye ne kadar ihtiyacı olduğunu bir kez daha tembihledi bu virüs tüm insanlığa…
Bugünler de geçecek biiznillah… Ve biz yeniden kucaklaşarak büyüyen bir muazzez devlet olmaya devam edeceğiz. Allah, aziz milletimizi ve tüm dünyayı bu imtihanı hayır ile geçmek ve gereken tüm dersleri çıkarmak hususunda hissedar eylesin…
Merak Ediyorum:
PKK’ya binlerce tır silahı gönderen ABD’nin New York’a maske gönderememesinin mantıklı bir izahı var mıdır?”

* * *

Erdöl’ün ne dediği, ne demek istediğinden öte, asıl dikkat çeken şey, neyi, nasıl ifade ettiği.
Kullandığı sözcükler ve niyeti!
İlahi rektör bey…
Bir ilim irfan yuvasının başına gelmiş birine, yakışır mı böyle vıcık sözcükler?
Hiç mi endişe duymadınız, “büyük lidere” yağ çekeyim derken, yarattığınız kaygan zeminde ayağınızın kaymasından, yere kapaklanmaktan?
Vallahi yazık.
Hele taşıdığınız o anlı şanlı unvana çok yazık!

* * *

Ve “müthiş soruya” gelince.
Aynı soru şöyle de sorulamaz mı yani, hem de Erdöl’e cevap niyetine:
“Türkiye (demek haksızlık, doğru adres ülkeleri yönetenler elbette) Libya’ya, şuraya, buraya hemen her şeyi bol keseden gönderirken; kendi vatandaşına 25 kuruşluk maskeyi neden gönderemediğinin mantıklı bir izahı var mıdır?”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER