A3 Haber

Bugün belli oluyor: 1-2-3 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Bugün belli oluyor: 1-2-3 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Bugün belli oluyor: 1-2-3 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı olacak mı?
Nisan 27
08:25 2020

Erdoğan’ın başkanlığında bugün yapılacak kabine toplantısında uzaktan eğitimin süresinin uzatılması, 1 Mayıs’tan itibaren üç gün sokağa çıkma yasağı uygulanması ve 65 yaş yasağının esnetilmesi gibi konuların yanı sıra normalleşme adımları ele alınacak.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Huber Köşkü’nden başkanlık edeceği beşinci dijital kabine toplantısının gündeminde koronavirüs önlemleri ve normalleşme döneminde atılacak adımlar yer alacak.

Kabinede, okullarda 30 Nisan’da sona erecek olan uzaktan eğitime devam sürecinin uzatılması ve cuma gününe denk gelen 1 Mayıs Emek, Mücadele ve Dayanışma Günü ile birlikte hafta sonu sokağa çıkma yasağının üç gün olarak uygulanması formülü ele alınacak. Kabinede ayrıca 65 yaş yasağına esneme de konuşulacak konular arasında yer alıyor.

Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan’ın haberine göre, üç aşamalı uygulanması planlanan normalleşme adımları ve alınması öngörülen yeni tedbirler de kabinenin bir diğer gündem maddesi olacak. Bu kapsamda turizm, tarım ve sanayide uygulamaya konulacak normalleşme senaryoları kabinede ele alınacak.

Uzaktan eğitim süresi uzatılacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sınav takvimi, sınıf geçme, mezuniyetler, uzaktan eğitimin sonuçları ve önümüzdeki dönemle ilgili hazırlıklar konusunda bilgi verecek. Tedbirler kapsamında 30 Nisan’a kadar uzaktan eğitim kararı alınan okullarda bu sürecin uzatılması da konuşulacak. İlk, orta ve liselerde uzaktan eğitime devama kesin gözüyle bakılıyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER