A3 Haber

Muğla Baro Başkanı: MİT Kanunu, ‘şehit’ haberi yapmayı kapsamıyor

Muğla Baro Başkanı: MİT Kanunu, ‘şehit’ haberi yapmayı kapsamıyor

Muğla Baro Başkanı: MİT Kanunu, ‘şehit’ haberi yapmayı kapsamıyor
Nisan 27
15:40 2020

Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, tutuklu gazeteciler Hülya Kılınç, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Murat Ağırel’in durumunu değerlendirerek, 2014’te değişen MİT Kanunu’nu anımsattı: “Şehit olduktan sonra bu kişiyle ilgili cenazenin haberleştirilmesinde suç unsurları yoktur.”

Tele 1 ekranlarında yayınlanan ve Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu “Anında Manşet” programına katılan Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, tutuklu gazeteciler Hülya Kılınç, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Murat Ağırel’in durumunu değerlendirdi.

“MİT kanunu şehit haberi yapmayı kapsamıyor”

Uzun şunları kaydetti:

“Bir MİT mensubu görevini yaparken ailesinin ve kendisinin kimliğinin gizli kalacağını bilerek bu görevi yapmaktan çekinmeyecek ve böylelikle de koruma altında olacaktır. Çok doğru, yapılması gereken bir düzenleme ve bu yapıldı. İfşa kavramı yapılan görevle ilgili açıklamalardır. İfşa edilme kavramının içinde yapılan görevin ya da görevi yapanın bilinmesiyle ilgili ortaya koymaktır. Oysa şehit olduktan sonra bu kişiyle ilgili cenazenin haberleştirilmesinde bu suçun unsurları yoktur. Bu hukuki boyutu. Yarın bu hukuki boyut elbette ülkenin değerli hukukçuları açısından ortaya konulacaktır. Suç unsuru bulunup bulunmadığı, yapılan yargılamanın sonunda ortaya çıkacaktır.”

Ne olmuştu?

“Libya’da şehit düşen MİT mensubunun kimliğini ifşa etme” suçlamasıyla Oda TV Sorumlu Haber Müdürü ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, haberin muhabiri Hülya Kılınç, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser, Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel tutuklu bulunuyor.

Gazeteciler hakkında hazırlanan iddianamede gazetecilerin sekiz yıldan 17 yıla kadar hapisleri istenmişti. 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER