A3 Haber

Feyzioğlu Diyanet’e sahip çıktı

Feyzioğlu Diyanet’e sahip çıktı

Feyzioğlu Diyanet’e sahip çıktı
Nisan 28
16:08 2020

Diyanet İşleri Başkanı ile Ankara Barosu yöneticileri arasında yaşanan tartışmaya ilişkin açıklama yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Bu sorumsuz açıklamayı tasvip etmemiz mümkün değildir. Öte yandan bir diğer üzüntümüz, Ankara Barosu Başkan ve Yönetiminin Türkiye’nin gerçek gündemini değiştirmiş olmasıdır” dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Diyanet İşleri Başkanı ile Ankara Barosu yöneticileri arasında yaşanan tartışmaya ilişkin açıklama yaptı.

Feyzioğlu, Diyanet’in LGBT’leri hedef alan açıklamasına destek vererek Ankara Barosu’nu eleştirdi.

“Bu sorumsuz açıklamayı tasvip etmemiz mümkün değildir”

Feyzioğlu tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Ankara Barosu 100 yıllık Cumhuriyet’in koca çınarıdır. Yöneticilerinin bu nedenle sorumlulukları büyüktür. Her atılacak adımın, her yazılacak kelimenin bu sorumluluğun izlerini taşıması gerekir. Ankara Barosu tarafından yapılan bu sorumsuz açıklamayı tasvip etmemiz mümkün değildir.

Öte yandan bir diğer üzüntümüz, Ankara Barosu Başkan ve Yönetiminin Türkiye’nin gerçek gündemini değiştirmiş olmasıdır. Covid-19 salgını sebebiyle ülkemiz ve adliyelerin fiilen kapalı olması dolayısıyla meslektaşlarımız, sağlık kaygıları yanında büyük bir ekonomik sıkıntıyla mücadele etmektedir.

Bu süreçte avukatların meslek örgütlerine düşen sorumluluk, zor zamanlar yaşayan meslektaşlarımıza el birliğiyle sahip çıkmaktır. Onları hem sağlık hem ekonomik anlamda koruyacak tedbirleri almak ve bunun takipçisi olmaktır.

Meslektaşlarımızın ve vatandaşlarımızın bilgisine saygıyla sunarız.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER