Site icon A3 Haber

KESK’ten koronavirüs raporu: İşyerlerinde yeterli tedbir yok

KESK, korona virüsü salgınına ilişkin hazırladığı raporu açıkladı. İşyerlerinde yeterli sayıda koruyucu malzeme ve dezenfektan verilmediğini, dönüşümlü çalışma saatlerine uyulmadığını, taşeron çalışan emekçilerin taleplerinin dikkate alınmadığını ve özellikle PTT’de gönderi adet sayısı için baskı yapıldığını açıkladı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Covid-19 nedeniyle konfederasyon bünyesinde oluşturduğu il salgın izleme kurullarından gelen bilgilendirmeler doğrultusunda hazırladığı raporu paylaştı. Koronavirüs nedeniyle online düzenlenen basın toplantısında hazırlanan raporu KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik açıkladı. Bozgeyik, il salgın izleme kurullarından gelen bilgiler incelediğinde işyerlerinde ciddi sıkıntıların yaşanmaya devam ettiğini belirtti.

KESK’in hazırladığı raporda öne çıkan satırbaşları şöyle:

Maske sıkıntısı bitmiyor

MEB’den performans dayatması

Çözüm üretmeye çalışıyoruz

Bozgeyik, yaşanan bu sorunlar kapsamında bağlı sendikalarının örgütlü oldukları hizmet kollarında gerek müdürlükler ve gerekse Bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunduğunu belirterek, “Sorunların çözümü için çaba harcamakta ve kamuoyuna, emekçilere yönelik bilgilendirmelerde bulunmaktadırlar. Ancak iktidar salgında dahi diyaloğa açık olmadığı gibi süreci tek başına götürmek istemektedir” dedi.

İşçilerin virüsle mücadelesi

Rapora göre,

Exit mobile version