A3 Haber

Süper Lig’de en kötü senaryoda kayıp 1 milyar TL’yi bulacak

Süper Lig’de en kötü senaryoda kayıp 1 milyar TL’yi bulacak

Süper Lig’de en kötü senaryoda kayıp 1 milyar TL’yi bulacak
Nisan 28
13:44 2020

Süper Lig’de koronavirüs salgını nedeniyle sebebiyle ertelenen 72 karşılaşmanın oynanmaması halinde maç günü, naklen yayın ve ticari gelirlerde yaklaşık 1 milyar TL’lik gelir kaybı yaşanacak.

A3 Haber Merkezi- Yeni tip koronavirüs Covid-19 pandemisi futbol ekonomisini de sarstı. Salgının futbola yansıması ise, uluslararası organizasyonlar ile ertelenen ligler oldu.

Beş büyük ligde finansal kayıp 4 milyar avro

500’den fazla müsabakanın ertelendiği Avrupa Kıtası’nda kalan maçların oynanmaması durumunda sadece beş büyük ligde finansal kaybın 4 milyar avro olacağı belirtiliyor. Beş büyük lig olarak bilinen İngiltere Premier Lig, Almanya Bundesliga, Fransa Ligue 1, İtalya Serie A ve İspanya La Liga’da 509 müsabaka ertelendi. Bu liglerden Almanya’nın mayıs ayının ortasında oynanması planlanırken, diğer liglerin ise haziran ayında oynanması bekleniyor.

Süper Lig seyircisiz oynanırsa 100 milyon TL’lik gelir kaybı

Süper Lig’de ise pandemi sebebiyle ertelenen 72 karşılaşmanın oynanmaması ciddi bir gelir kaybına neden olacak. Süper Lig’de kalan müsabakaların oynanmaması halinde maç günü, naklen yayın ve ticari gelirlerde yaklaşık 1 milyar TL’lik gelir kaybı yaşanabilir.

2018-2019 sezonunda 396,3 milyon TL, 2018-2019 sezonunda 491,1 milyon TL maç günü geliri elde eden Süper Lig’in bu sezon sonunda 520 ile 550 milyon TL arasında maç günü geliri elde etmesi öngörülüyor. Süper Lig’in kalan maçlarının seyircisiz oynanması halinde sadece maç günü gelirlerinden 100 milyon TL’lik bir kayıp yaşanabilir.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER