A3 Haber

Cenaze törenleri Covid-19 yayılma noktası: Tekman’da da törene giden 43 kişide koronavirüs tespit edildi

Cenaze törenleri Covid-19 yayılma noktası: Tekman’da da törene giden 43 kişide koronavirüs tespit edildi

Cenaze törenleri Covid-19 yayılma noktası: Tekman’da da törene giden 43 kişide koronavirüs tespit edildi
Nisan 29
20:24 2020

Erzurum Valisi Okay Memiş, Tekman’ın Karlıca köyü’nde vefat eden bir kişinin cenazesine Muş ve Diyarbakır’dan da katılım oldu. Törene giden 43 kişinin koronavirüse yakalandığını açıklayan Memiş, köylerin karantina altına alındığını söyledi.

A3 Haber Merkezi- Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Taşkınpaşa köyünde toplu olarak cenaze namazı kılınması sonrası 45 kişinin koronavirüs testi pozitif çıkmasının ardından bir cenaze töreni ve koronavirüs vakası da Erzurum Tekman’da yaşandı.

Erzurum Valisi Okay Memiş kentteki pozitif vaka sayısının Tekman’da yaşanan bir cenaze töreni sonrası arttığına dikkat çekti. Vali Memiş, “Sağlık Bakanımız verileri açıklamıştı. Biz Erzurum olarak o verilerin çok üzerinde değildik, geçtiğimiz haftaya kadar. Hatta rakamların daha altındaydık. Şu anda pozitif vaka sayımız 97. Rakam biraz arttı. Bunun en önemli sebeplerinden birisi Tekman ilçemizde Karlıca köyünde bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Cenaze ve taziyeye Muş, Diyarbakır gibi illerden hemşehrilerimiz geldi. 3 köyümüzde vaka tespiti yaptık ve 3 köyü karantinaya aldık. Orada aynı zamanda kaçak seyahat belgesi düzenleyeni tespit ettik gereken işlemi yaptık. Cenaze töreni sonrası orada 43 vaka birden artış oldu” diye konuştu.

Yedi kişi yaşamını yitirdi

Erzurum merkezde salgının kontrol altına alındığını söyleyen Vali Memiş, “Günde 200-300 test yapıyoruz. Bulgu sayısı bazen hiç olmuyor bazen 1-2 seviyesinde kalıyor. Bu da hekimlerimizin ifadesiyle salgının il merkezi için kontrol altında olduğunu gösteriyor. Tekman’da vaka artışı kurallara uymamanın sonucu 43 vaka birden meydana geldi. Şu ana kadar ilimizde 7 hastamız hayatını kaybetti. Bunların 70 yaş üzeri kalp, böbrek yetmezliği, yüksek tansiyon gibi rahatsızlıkları olan vatandaşlarımız. Yoğun bakımda olan 9 vatandaşımızın 4’ü entübe durumunda 163 hastayı da taburcu etmişiz. Bu da bizim için son derece önemli bir veri. Toplam pozitif vakamızdan çok daha fazlasını taburcu etmişiz” dedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER