A3 Haber

ABD’ye üçüncü kez sağlık malzemesi yardımı!

ABD’ye üçüncü kez sağlık malzemesi yardımı!

ABD’ye üçüncü kez sağlık malzemesi yardımı!
Nisan 30
11:00 2020

Türkiye’nin koronavirüsle mücadele eden ABD’ye, sağlık malzemeleri yardımı gönderildi. ABD’ye üç günde ikinci toplamda üçüncü kez yardım malzemesi yollandı.

A3 Haber Merkezi | Türkiye’nin koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında yer alan ABD’ye iki gün önce gönderdiği tıbbi yardımların ikinci turu kapsamında; yeniden bez maske, N95 maske, tulum ve yüz koruyucu siperlik hazırlandı.

Askeri personelin paketlediği sağlık yardım malzemeleri, kamyonlarla Etimesgut Askeri Havaalanı’na getirildi. Üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu ile Türkiye ve ABD bayraklarının bulunduğu kargo paketleri, askerler tarafından askeri kargo uçağı C-130’a yüklendi. Kargo paketlerinin üzerlerinde, Türkçe ve İngilizce olarak Mevlana’nın “Ümitsizliğin ardından nice ümitler var. Karanlığın ardından nice güneşler var” sözü ile “Türkiye’den Amerika Birleşik Devletleri halkına sevgilerle” notu yer aldı.

Türkiye daha önce İspanya, İtalya, İngiltere, Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek, Kosova, Somali, Güney Afrika ve yine ABD’ye sağlık yardım malzemesi göndermişti.

‘Türkiye, ABD Merkez Bankası’nın kapısını çaldı, IMF’yi düşünmüyor’

Öte yandan Türkiye’nin ABD Merkez Bankası’nın (Fed) swap hattı ve diğer fonlama imkanları konusunda ABD ile görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Reuters’a konuşan Türk yetkililer, Ankara’nın Uluslararası Para Fonu (IMF) ile bir anlaşma yapmayı düşünmediğini, çünkü halkın fon hakkında negatif bir algıya sahip olduğunu belirtti. Ankara’nın mümkün olursa ABD Merkez Bankası’ndan fon bulma konusunda kararlı olduğu belirtildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER