A3 Haber

Altınapa Baraj Gölü’ne japon balığı bırakan ABD’li gözaltına alındı, 10 bin TL ceza kesildi

Altınapa Baraj Gölü’ne japon balığı bırakan ABD’li gözaltına alındı, 10 bin TL ceza kesildi

Altınapa Baraj Gölü’ne japon balığı bırakan ABD’li gözaltına alındı, 10 bin TL ceza kesildi
Nisan 30
14:20 2020

Konya Altınapa Baraj Gölü’ne Japon balığı bırakan ABD uyruklu Chesterr Juall, gözaltına alındı. İzinsiz balıklandırma yaptığı gerekçesiyle 10 bin lira para cezası uygulanan Juall, sevk edildiği mahkemece, adli kontrol getirilerek serbest bırakıldı.

Konya’da, bir otelde kalan ABD vatandaşı Chesterr Juall, bir taksi ile Beyşehir Gölü’ne giderken, taksi sürücüsünden yol üzerinde bulunan Altınapa Baraj Gölü kenarında durmasını istedi. Sürücü, Chesterr Juall’ın dediğini yaparak aracı baraj kenarında durdurdu.

Chesterr Juall, sırt çantasından çıkardığı bir naylon içerisinde bulunan ve türü belli olmayan kırmızı renkteki japon balıklarını barajın sularına bıraktı. Taksi sürücüsü de Chesterr Juall’ın balıkları baraj sularına bırakırken ki görüntülerini sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparak takipçileriyle paylaştı.

Gözaltına alındı, susma hakkını kullandı

Sürücünün bir arkadaşı ise canlı yayını görüp, durumu Avrasya Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu’na bildirdi. Federasyon yetkililerinin ihbarı üzerine videoyu inceleyen İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Chesterr Juall’ın barajdaki balıklar için biyolojik bir çalışma yapmış olabileceğinden, virüs veya mikrop bulaştırmasından şüphelenip, polis eşliğinde Chesterr Juall’ın kaldığı otele gitti. Chesterr Juall’a barajda izinsiz balıklandırma yapmaktan gözaltına alındı, 10 bin lirada idari para cezası kesildi. Susma hakkını kullanarak ifade vermeyen Juall, sevk edildiği adliyede mahkemece, adli kontrol getirilerek serbest bırakıldı.

Cinsel istismara teşebbüsten tutuklanmıştı

Juall’in bu sabah kaldığı otelden ayrıldığı ortaya çıktı. Öte yandan Juall’in, 2015 yılında İstanbul’da kaldığı otelde, kadın görevliye ‘cinsel istismara teşebbüs’ suçundan yargılanıp, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı, 14 Temmuz 2016 günü de ‘yurt dışına çıkış yasağı’ konularak cezaevinden tahliye edildiği öğrenildi. O tarihte kaldığı otel odasında, çok sayıda bilgisayar ve bomba yapımında kullanılan malzeme bulunduğu bildirildi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER