A3 Haber

18 yaşındaki zanlının bilgisayarından 25 bin kişinin kredi kartı bilgisi çıktı

18 yaşındaki zanlının bilgisayarından 25 bin kişinin kredi kartı bilgisi çıktı

18 yaşındaki zanlının bilgisayarından 25 bin kişinin kredi kartı bilgisi çıktı
Mayıs 02
12:18 2020

Muğla Datça’da polis ekipleri, uzun süredir peşinde oldukları dolandırıcılık çetesinin yaşça en küçük ancak en fazla kişiyi dolandıran üyesini yakaladı. Lise öğrencisi zanlının evindeki bilgisayarda yapılan incelemede 25 bin kişiye ait kredi kartı bilgisi ile 10 bin adet MERSİS numarası ele geçirildi.

Muğla Datça’da son zamanlarda aynı kişi ve telefon numarası üzerinden ilçede yüzlerce kişiye kargo gelmesi ve herkesin cep telefonuna da araba çekilişi ve kredi kartı masraflarınnın geri alınabileceği yönünde toplu mesajların gönderilmesi üzerine çalışma başlatan polis, ilginç bir durumla karşılaştı. Polis küresel çapta dolandırıcılık olaylarını gerçekleştiren çetenin en önemli üyesinin ilçede kendi halinde bir öğrenci olarak tanınan ve bir meslek lisesinin bilgisayar bölümünde okuyan 18 yaşındaki M.E.Y. olduğunu tespit etti.

Çok sayıda dijital veriye el konuldu

Cumhuriyet Savcılığı’nın koordinesinde operasyon başlatan Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi M.E.Y.’nin çeşitli bankalarının internet sayfaları ile bazı alışveriş sitelerinin de sayfalarını birebir kopyaladığını tespit etti. Bu yöntem ile pek çok kişinin kredi kartı ve kimlik bilgilerine ulaşıp kaydettiği tespit edilen M.E.Y.’nin ikametinde yapılan aramada polis çok sayıda dijital veriye el koydu.

25 bin kişiye ait kredi kartı bilgileri

Polis lise öğrencisinin bilgisayarında yaptığı incelemede 25 bin kişiye ait kredi kartı bilgisine ulaştı. Cep telefonu, bilgisayarı ve diğer veri depoladığı belleklerine el konulan 18 yaşındaki M.E.Y. topladığı verilerle birlikte Datça’da nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkarılan M.E.Y. tutuklandı. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER