A3 Haber

Elon Musk’ın tek tweeti, 14 milyar dolar kaybetmesine neden oldu

Elon Musk’ın tek tweeti, 14 milyar dolar kaybetmesine neden oldu

Elon Musk’ın tek tweeti, 14 milyar dolar kaybetmesine neden oldu
Mayıs 02
13:10 2020

Tesla’nın sahibi Elon Musk’ın kişisel Twitter hesabından attığı tweet şirketinin piyasa değerinin 14 milyar dolar azalmasın neden oldu.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın tepe yöneticisi (CEO) Elon Musk’ın Twitter hesabında paylaştığı bir mesaj sonrası şirket hisseleri borsada yüzde 10 değer kaybetti. Tesla hisselerinin borsadaki toplam kaybı 14 milyar dolar oldu. Twitter hesabından cuma günü, “Bana kalırsa, Tesla hisseleri çok yüksek. İnsanlara özgürlüklerini verin. Bütün taşınmazlarımı satıyorum. Artık evim olmayacak.” diyen Musk’ın bu paylaşımları sonrası yalnızca birkaç saat içerisinde Tesla hisselerinde “sert” bir düşüş gözlemlendi.

Gelişmeler sonrası Tesla’nın piyasa değeri 14 milyar dolardan fazla azalırken, 48 yaşındaki ünlü CEO’nun kişisel serveti yaklaşık 3 milyar dolar eridi. Bu beklenmedik duruma rağmen şirketin nisan ayı başından beri hisse senetlerinde yüzde 50 oranında bir artış söz konusu. The Wall Street Journal gazetesi söz konusu Twitter mesajıyla ilgili Elon Musk’a e-mail gönderdiklerini ve bu paylaşımın bir şakadan mı ibaret olduğu sorusuna ise Tesla CEO’sunun “hayır” cevabını verdiği belirtildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER