A3 Haber

İbadete kapalı caminin vaaz kürsüsünün altında kedi yavruladı

İbadete kapalı caminin vaaz kürsüsünün altında kedi yavruladı

İbadete kapalı caminin vaaz kürsüsünün altında kedi yavruladı
Mayıs 03
14:35 2020

İstanbul’da bir süredir ibadete kapalı olan caminin vaaz kürsüsünün altında kedi yavruladı.  Kedi ile dört yavrusunu, İmam İsmail Yeşilyurt besledi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm camilerde cemaatle namaz kılmak bir süreliğine yasaklandı, camiler ibadete kapatıldı. Bir aydır ibadete kapalı camilerden biri olan İstanbul’un Fatih ilçesindeki Arakiyeci Ahmet Çelebi Cami’ni imamı 30 yaşındaki İsmail Yeşilyurt ezan okumak ve vakit namazı kılmak için girdiği camide kedi sesi duydu.

Önceleri sesin dışarıdan gelmiş olabileceğini değerlendiren Yeşilyurt, ezanı okuduktan sonra sesin gelmeye devam ettiğini görünce vaaz kürsüsünün altına baktı. Kürsünün altında dört yavrusuyla birlikte anne kediyi gören imam Yeşilyurt, kedinin camide yavruladığını anladı. Hemen yakındaki markete giderek süt alıp camiye gelerek yavruları ve anne kediyi bir süre burada besleyen Yeşilyurt, kedilerin annelerinin sütünü emdiği o anları da cep telefonuna kaydetti.

Yeni yuvaya yerleştirildi

Camideki halıların üzerinde yuvarlanarak oyun oynayan yavru kedilerin bir süre sonra annelerinin üzerine koşup süt emdikleri görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan imam İsmail Yeşilyurt, yavru kedilerin bakımı için yakınlarından destek istedi.

Camideki halıları kirletme ihtimali nedeniyle kedileri cami dışına çıkaran Yeşilyurt, onlara yeni bir de yuva yaptı. Yuvayı cami duvarının hemen yanına yapan Yeşilyurt, “Tabi gönlüm onları camiden çıkarmak istemese de sonuçta burası bir ibadethane, dışkıları kalabilir ve temizlemesi zor olacaktır. O nedenle yeni bir yuva yaptım ve onları buraya yerleştirdim. Anne kediye pamuk gibi olduğu için ‘Pamuk’ ismini verdim” dedi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER