A3 Haber

Gazeteci Hakan Aygün tahliye edildi

Gazeteci Hakan Aygün tahliye edildi

Gazeteci Hakan Aygün tahliye edildi
Mayıs 06
11:21 2020

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bağış kampanyası başlatması üzerine şahsi sosyal medya hesabından “ey IBAN edenler” paylaşımı yaptığı gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Hakan Aygün tahliye edildi. 

Sosyal medya hesabında yer alan “ey İBAN edenler” ifadesi nedeniyle “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ile “Hakaret” suçlarını işlediği iddiasıyla gözaltına alınıp, tutuklanan gazeteci Hakan Aygün, bugün Bodrum’da görülen duruşmada tahliye edildi. 

Muğla’nın Bodrum ilçesinde teknesinde 2 Nisan’da gözaltına alınan Aygün, 3 Nisan’da savcılık ifadesinin ardından tutuklanması istemiyle Bodrum adliyesine sevk edilmiş, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ile “Hakaret” iddialarından tutuklanmıştı. 

Aygün, gözaltına alınması öncesi Twitter hesabından söz konusu tweet’i yazanın kendisi olmadığını, sayfasına retweet yöntemiyle gönderilen bir mesaj olduğunu söylemişti. Gazeteci Aygün, aynı paylaşımda, “ibanlı-imanlı” esprisinin de hoşgörü ile karşılanması gerektiğini, dine hakaret olmadığını söylemişti. 

 

 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER