A3 Haber

19 Mayıs önerisi: Balkonlardan Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşı okunsun

19 Mayıs önerisi: Balkonlardan Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşı okunsun

19 Mayıs önerisi: Balkonlardan Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşı okunsun
Mayıs 07
12:12 2020

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüsle mücadelsunede yeni dönemi “Kontrollü Sosyal Hayat” olarak adlandırırken, bu dönemde ulusal bayramların nasıl kutlanması gerektiği konusunda çeşitli öneriler sunuluyor. Kısa adı Manisa Birlik olan Yeni Manisa Konut Üretim Yapı Kooperatifleri Birliği Başkanı Mustafa Pala, 19 Mayıs akşam balkonlardan İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe’nin okunmasını önerdi.

Manisa Birlik Genel Başkanı Mustafa Pala, “Kontrollü Sosyal Hayat” koşullarında 19 Mayıs’ı kutlama önerisinde bulundu.

Bu konuda bir basın açıklaması yayımlayan Pala, 19 Mayıs günü saat 21.00’de balkon ve pencerelerden İstiklal Marşı ile Gençliğe Hitabe’nin okunmasını önerdi.

Pala’nın basın açıklaması şöyle: 

  • Kontrollü Sosyal Hayat içinde milli bayramlarımızı nasıl kutlayacağız. 19 Mayıs’a çok az kaldı. Henüz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı nasıl kutlayacağımız konusunda bir açıklama yapılmadı.
  • 19 Mayıs Bayramımızı da 23 Nisan Bayramı gibi evlerimizden balkonlarımızdan coşkuyla kutlayalım. Mayıs Ayı içinde başta Nutuk olmak üzere, Atatürk’le kitaplar okuyalım. Atatürk’ü hem anlamaya çalışalım hem de analım.
  • Milli bayramlarımız vazgeçilmezlerimizdir. Her türlü koşul altında Atatürk’ü anarız, milli bayramlarımızı kutlarız. 31 Mayıs’a kadar okullarımız kapalı olacak. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı da, 23 Nisan’ı nasıl balkonlarımızdan coşkuyla kutlamışsak, aynı biçimde ve aynı coşkuyla kutlamalı, anlamak anmaktan daha önemli diyerek Atamızı hem anlamaya çalışmalı hem de anmalıyız. Evlerimizde Nutuk varsa yeniden okumalıyız. Özelikle Atamızın “Ey Türk Gençliği” diye başlayan hitabesini hem okumalı hem de gençlerimize çocuklarımıza okutmalıyız.
  • 23 Nisan için balkonlarımızdan kutlayalım şeklinde yaptığımız çağrının ardından, TBMM Başkanı ve Milli Eğitim Bakanından ayrı ayrı açıklamalar yapılmıştı. Şimdi de 19 Mayıs’la ilgili açıklamayı, hem Gençlik ve Spor Bakanından hem de Milli Eğitim Bakanından ve tüm yetkililerden bekliyoruz. 19 Mayıs ne unutulur ne de unutturulur. 19 Mayıs Kontrollü Sosyal Hayat içinde kutlanacaktır.
  • 19 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, evlere ilgili bakanlıklar ve yerel yönetimler tarafından Nutuk ulaştırılabilir. Nutuk e-kitap olarak isteyen herkesin ulaşacağı biçimde e-devlet sitesine yüklenebilir.
  • 83 milyon Atatürk’ü anlıyor ve anıyorsa, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşıp aşmak ülkemiz için sorun olmayacaktır. Ulus olarak “Biz seni unutmak için sevmedik” diyorsak ve unutmuyorsak, milyonlar Anıttepe’de toplanıyorsa yüreğimizde hep yaşıyorsun hep yaşayacaksın demektir.
    Gerçekten öyle, biz Atamızı unutmak için sevmedik. Onun asaletini zarafetini ve bilgeliğini özlüyoruz. Dünya’da hiçbir toplum Atatürk gibi bir öndere sahip olamamıştır. Hiçbir toplum da önderini, bizim Atatürk’ü sevdiğimiz kadar sevmemiş ve ölümsüzleştirememiştir. Atatürk karşıtları Atatürk döneminde de vardı, şimdide var, yarın da olacaktır. Ama bu karşıtlar, gönüllerimizdeki Atatürk sevgisini bitirmek şöyle dursun daha da pekiştireceklerdir.
  • 19 Mayıs akşamı balkonlarımızdan saat 21.00 de yine istiklal marşımızı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okumalıyız.
  • Hepimize düşen en büyük görev Atatürk’ü anlamaktır. Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemektir. Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır. Ülkemiz Atamızın hedef olarak gösterdiği bilimin aydınlattığı çağdaş uygarlık yolunda ilerleyerek çağdaş uygarlık düzeyine ulaşacak ve aşacaktır. Biz yine 19 Mayıs’ta balkonlarımızda olacağız. 19 Mayıs Bayramımızı coşkuyla kutlayacağız.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER