A3 Haber

İngiltere’ye gönderilen sağlık ekipmanı AKP’li patronun firmasından

İngiltere’ye gönderilen sağlık ekipmanı AKP’li patronun firmasından

İngiltere’ye gönderilen sağlık ekipmanı AKP’li patronun firmasından
Mayıs 08
08:20 2020

Türkiye’nin İngiltere’ye hibe ettiği sağlık ekipmanları arasında yer alan cerrahi önlüklerin, AKP Esenler Kadın Kolları Kurulu üyesi Naile Düzen’in firmasının ürettiği ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs sürecinde İngiltere’ye gönderilen ürünlerle ilgili hiçbir sorun olmadığını bildirdi. İngiltere Büyükelçi Dominick Chilcott da Türkiye’den yollanan 400 bin adet kişisel koruyucu ekipmanın kullanılamaz halde olduğuyla ilgili Birleşik Krallık medyasında yer alan haberler doğru olmadığını belirterek, “Özel bir tedarikçiden alınan az sayıda cerrahi önlük testi geçemedi ancak aynı tedarikçiden daha çok cerrahi önlük testi geçmiş bulunuyor ve Birleşik Krallık Sağlık Sistemi için kullanıma uygun durumdadır” açıklaması yaptı.

İddialara konu olan ekipmanları, AKP Esenler Kadın Kolları Kurulu üyesi Naile Düzen’in mart ayında devraldığı “makine üretim” yetkisine sahip Selegna Tekstil şirketinin ürettiği belirlendi.

ANKA’dan Bora Erdin’in haberine göre İngiltere basınında yayınlanan haberde, Türkiye’nin gönderdiği ekipmanların standartlara uygun olmadığı için iade edileceği belirtildi. Konuya ilişkin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, iddiaların doğru olmadığı belirtilerek şöyle denildi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin hibe ettiği ve yine devamında tedarik ettiği ürünlerin tamamına ait CE ve ISO sertifikaları İngiliz tarafına önceden ibraz edilmiştir. Tüm bu ürünler, kamusal sağlık sisteminin idaresini ve koordinasyonunu yürüten National Health Service’in (NHS) onayının ardından İngiltere’ye gönderilmiştir. Haberler üzerine İngiliz makamlarıyla temasa geçilmiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından gönderilen ürünlerle ilgili hiçbir sorun olmadığı NHS yetkilileri tarafından yazılı olarak, teyit edilerek, tarafımıza bildirilmiştir.”

Az sayıda önlük

İngiliz Büyükelçi Chilcott da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye’den yollanan 400 bin adet kişisel koruyucu ekipmanın kullanılamaz halde olduğuyla ilgili Birleşik Krallık medyasında yer alan haberler doğru değildir. Özel bir tedarikçiden alınan az sayıda cerrahi önlük testi geçemedi ancak aynı tedarikçiden daha çok cerrahi önlük testi geçmiş bulunuyor ve Birleşik Krallık Sağlık Sistemi için kullanıma uygun durumdadır” dedi.

AKP’li Naile Düzen’in firması

İddialara konu olan ekipmanları, AKP Esenler Kadın Kolları Kurulu üyesinin Mart ayında devraldığı “makine üretim” yetkisine sahip Selegna Tekstil şirketinin ürettiği belirlendi.

Ticaret Sicili kayıtlarında göre Selegna Tekstil şirketinin sahibi Naile Düzen olarak görünüyor. Şahıs şirketi olarak İstanbul Ticaret Odası’na 31 Ocak 2020’de kaydı yapılan ve Selegna Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret şirketi ile ilgili Ticaret Sicil Gazetesi’nin 4 Mart 2020 tarihli nüshasında önce Turan Dişli Makinalar Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi’nde isim değişikliği yapıldığı ve Selegna Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret olarak değiştirildiği yer alıyor. Kayıtlara göre, Turan Dişli Makinalar Sanayi isimli şirketin sahibi Şenol Kaya 200 bin TL’lik tek payını Naile Düzen’e devrediyor. 4 Mart’ta Naile Düzen ihracat yetkisi olan şirket ile İngiltere’ye 400 bin adet koruyucu önlük üreterek 22 Nisan’da üzerinde Türkiye Cumhuriyeti’ne ait ibareler olan ürünleri teslim ediyor.

AKP Esenler Kadın Kolları üyesi

Naile Düzen’in Twitter hesabında AKP Esenler Kadın Kolları üyesi olduğu belirtiliyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER